Leserbeitrag

„Nachruf auf Bent Thyssen“

Nachruf auf Bent Thyssen

Nachruf auf Bent Thyssen

Jens Michael Damm/Ringreiterfest
Sonderburg/Sønderborg
Zuletzt aktualisiert um:
Der Sonderburger Bent Thyssen ist im Alter von 88 Jahren verstorben. Foto: pexels.com

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Im Namen des Sonderbuger Ringreiterfestvereins hat Jens Michael Damm einen Nachruf auf Bent Thyssen verfasst. Der ehemalige Kaufmann war am 3. November im Alter von 88 Jahren verstorben.

Med en far, Johs. Thyssen, der i perioden fra 1950 til 1956 var formand for Ringriderfesten i Sønderborg, lå det nærmest i kortene, at sønnen Bent også skulle være en del af det store frivillige korps, der år efter år arrangerer Nordens største rytterfest.

Og sådan blev det – med den eneste undtagelse, at Bent aldrig var til hest, men udførte et stort og uegennyttigt arbejde i kulissen.

Nævner man Bents navn i ringriderkredse, får han altid positive ord med på vejen. Munter, altid hjælpsom, og en ordholdende person. En person der satte en ære i at have kontrol over sit arbejdsområde. Blandt andet bordreservationerne til herrefrokosten. Det fungerede til alles store tilfredshed – ja, i mange år skulle bordkortene til de specielt inviterede endda være skrevet med sirlig håndskrift. Til sidst måtte Bent dog acceptere at laserprinteren klarede opgaven.

Bent Thyssen var blandt de ældste medlemmer af Ringriderfesten i Sønderborg. I 53 år fra 1970 til sin død var han et skattet medlem af Arena komiteen og modtog i 2019 den meget sjældne 50 års medalje. Bents store indsigt i ringridningens historie gjorde ham automatisk til et værdifuldt medlem af Ringriderfestens museumskomite, der varetager alle interesser omkring Danmarks eneste Ringridermuseum beliggende i Sønderborgs næstældste hus i Kirkegade. Det blev til 18 år i museumskomiteen. Ved sin død var Bent Thyssen en af Ringriderfestens få æresmedlemmer.

Nu er Bent ikke længere iblandt os, men vi vil helt sikkert sende ham mangt en positiv tanke, når vi i juli næste år er til ringridning i Sønderborg. Mon ikke en eller flere af os vil stille spørgsmålet: Hvad ville Bent have gjort i denne situation.

Æret være Bents minde.

Mehr lesen