Leserbrief

„Hjælp til varmepumper “

HJÆLP TIL VARMEPUMPER 

HJÆLP TIL VARMEPUMPER 

Nils Sjøberg
Nils Sjøberg
Kolding
Zuletzt aktualisiert um:

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Der Folketingskandidat von Radikale Venstre, Nils Sjøberg, schlägt staatlich garantierte Anleihen für die Installation von Wärmepumpen in privaten Haushalten vor.

Klima og miljø skal efter min mening indtænkes i alle politiske beslutninger. Dette gælder naturligvis også den aktuelle klimakrise, hvor Folketinget bør se mulighed i at hjælpe borgerne med at få grøn strøm. Det gælder i særdeleshed i vores landsdel, hvor tusindvis af boligejere længe har været henvist til olie- og træpillefyr, da mange bor udenfor naturgas- og fjernvarmenettet.

Uden udsigt til billig og grøn fjernvarme står man netop nu overfor uoverskuelige prisstigninger på olie, gas og træpiller, hvis man overhovedet kan få gas og træpiller.

Det eneste reelle alternativ er en varmepumpe. Men en varmepumpe er dyr. Samtidig er huspriserne flere steder så lave, at der ikke er mulighed for at låne til en varmepumpe i huset.

Derfor mener jeg, at staten skal hjælpe de boligejere, som er i en særlig klemme med at give et fordelagtigt tilbud om et grønt lån til køb af en varmepumpe.

Det bør den gøre både af hensyn til den enkelte boligejer og af hensyn til vores klima og miljø.

Med en varmepumpe vil den enkelte boligejer kunne udnytte sin energi betydeligt bedre og der vil ske en udfasning af CO2.

Pengene kan eventuelt tages i den netop vedtagne lovgivning som sikrer mulighed for at optage lån med statsgaranti, hvor ejendommens værdi ikke tillader finansiering med realkredit.

Løsning vil give billigere energi og en udrulning af varmepumper, som permanent udfaser olie, gas og træpiller, som er til fordel for os alle.

Mehr lesen

Leserbrief

K. Steffens
„Reaktion auf den Artikel: Ein ganz anderes Leben hier“

Leserbrief

Christian Juhl
Christian Juhl
„Ødelagte liv – forureneren skal betale“

Leserbrief

Martin Christiansen
„Aus welcher Richtung weht der Wind?“

Leserbrief

Martin Christiansen
„Es sorgt wenigstens für ein kurzes Aufatmen“