Leserbrief

„Hvor langt rækker tilliden? “

Hvor langt rækker tilliden?

Hvor langt rækker tilliden?

Hans-Christian Gjerlevsen
Apenrade/Aabenraa
Zuletzt aktualisiert um:
Hans-Christian Gjerlevsen, Neue Bürgerliche, Apenrade Foto: privat

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Dass die Partei der „Neuen Bürgerlichen“ in der Kommune Apenrade gegen Photovoltaikanlagen ist, stellt der Stadtratsabgeordnete Hans-Christian Gjerlevsen im folgenden Leserbrief klar. Er sieht es als besorgniserregend an, dass die Verwaltung sich auf die eigenen Zahlen der Solarmodulindustrie verlässt, wenn es um die Ökobilanz geht.

Det er efterhånden en kendt sag, at Nye Borgerlige i Aabenraa siger nej tak til solcelleindustrien. Vi er bekymrede for hvordan omlægningen af madjord påvirker følge-erhvervene. Landbruget og dets følge-erhverv er en vigtig ressource for Aabenraa Kommune.

Samtidigt er vi kede af at se, at vores smukke og grønne kommune plastres til med sorte paneler. Slutteligt er vi stærkt bekymrede for, hvordan solcelleindustrien påvirker natur og miljø i vores kommune.

Det viser sig, at Nye Borgerlige Aabenraa ikke er alene om den bekymring. Som lokalpolitiker har jeg gjort brug af et af de værktøjer, som står mig til rådighed, og udspurgt forvaltningen i Aabenraa Kommune om, hvordan solcelleindustri påvirker områderne miljømæssigt. Svaret er meget skræmmende, og mange borgere før mig har spurgt. Det er på tide, at sandheden kommer frem.

Forvaltningen har svaret mig, at der ikke findes nogen dokumentation på miljøbelastningen. Forvaltningen har sendt mig det, som European Energy (opstiller af solcelleindustri) har fortalt dem. Tro det eller lad vær, men forvaltningen fører ingen kontrol – de stoler på, hvad opstilleren af solcelleindustri fortæller dem.

Hvor langt rækker tilliden? Skal vi også stole på, at tobaksindustrien selv kan oplyse om skadevirkning ved rygning? Skal bilproducenterne selv have lov til at fortælle hvor sikre biler er, uden at der bliver ført kontrol med det?

Det virker helt utroligt, at tilliden rækker så langt hos European Energy. Aabenraa Kommune er i gang med et kæmpestort eksperiment, hvor vi omlægger meget store arealer til solcelleindustri. Skylder vi ikke borgerne i kommunen at vide hvordan det påvirker nærmiljøet?

Byrådsmedlem Hans-Christian Gjerlevsen (Nye Borgerlige)
Callesensgade 5
6200 Aabenraa

Mehr lesen

Leserbrief

Hanns Peter Blume
„Aufnahmestopp in der Praxis am Bahnhof“

Leserbrief

Hans-Christian Gjerlevsen
„Derfor stemmer Nye Borgerlige ikke for borgmesterens rød-grønne budgetforslag“

Leserbrief

Venstres Byrådsgruppe i Aabenraa
„Er der en samlet plan for midtbyen?“

Leserbrief

Meinung
Preben Bonnén
„Sønderjylland/Schleswig: Den oversete og underprioriterede grænseregion “