Leserbrief

„Solarparks und der Abstand zu Anrainern“

Solarparks und der Abstand zu Anrainern

Solarparks und der Abstand zu Anrainern

Paul Dall
Rapstedt/Ravsted
Zuletzt aktualisiert um:
Immer mehr Solarparks werden geplant (Modellbild). Foto: DN

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Paul Dall blickt auf eine Bürgerversammlung in Rapstedt zum Thema Solarpark bei Hünding zurück und kritisiert, dass sieben Anrainer trotz grenzwertiger Nähe vor vollendete Tatsachen gestellt werden.

Kommunalbestyrelsen i Aabenraa er valgt af borgerne i Kommunen, men betjener udelukkende Energikoncerner, og som det endnu 1 gang fremgik ved borgermødet i Ravsted.

På mødet kom det frem at 7 husstande i Hynding ønskede større afstand til solcelleparken fra vejen gennem Hynding, og især fordi der er plads nok i landskabet til at dette kunne være sket meget tidligere. Både opstilleren og Aabenraa Kommunes sagsbehandlere, samt hele det politiske udvalg gjorde som om de var overraskede over at 7 ejendomme er placeret 180 til 190 meter fra solcelleparken, og alle de implicerede i handlingerne ved at mindste afstanden fra beboelse udgør 200 meter.

Det ser ud til at det er opstillerens anbefaling der er blevet fulgt, for alle de øvrige deltagere udtalte at de blot kontrollerer at lovgivningen er overholdt. Det eneste som det politiske udvalg og dets sagsbehandlere skal holde øje med har de valgt at se bort fra. Så forstår man godt at det store magtovergreb i Hjolderup har kunnet finde sted i Aabenraa Kommune, for åbenbart føres der et uægte demokrati, og som det er gennemført i de store områder, der tidligere er behandlet, af de samme personer En stor politisk skandale, og nu for anden gang.

Der var endda en politiker der stod op og udtalte at denne gang vil man ikke bruge samme fremgangsmåde som man tidligere har gjort, og et øjeblik efter var man endnu en gang faldet i. Hvis det ikke havde været så tragisk, havde vi været nødt til at skrige af grin. Vi må derimod konstatere endnu et kæmpe overgreb mod en befolkning der er snydt og bedraget.

Der bør sendes et spørgsmål til Folketingets Ombudsmand hvad han mener om angrebet, så vi undgår det i resten af Danmark i fremtiden. Der opstod den mistanke den mistanke at opstilleren har foreslået det med vilje, for er afstanden under 200 meter, så kan man få lidt ulempeerstatning indenfor 200 meters afstand, og endda få sin ejendom overtaget, og så beslutter og skønner opstillerne, at al modstand er fjernet, og det beslutter de inden nogen som helst modstand er konstateret, for en sikkerheds skyld.

Derfor skal sagen gå om, ingen tvivl om det. Der skal holdes et nyt borgermøde, hvor de 7 lodsejere bliver spurgt, for ellers er det embedsmisbrug i scene sat af en solcelleparkopstiller, der misbruger de godkendende myndigheders naivitet, og det kan retsforfølges, og sikkert også medføre tab af muligheden for at gennemføre opstilling af en solcellepark i fremtiden, her på stedet.

I hvert fald skal den være mindre, være forskudt et par hundrede meter yderligere væk fra Hyndingvej, eller parken bliver nægtet opstillet. Håber og tror at almindelig sund fornuft indtræder hos de ansatte og politikerne, der alle var til stede, for dette var pinligt at solcelleopstilleren udnyttede alle sine lyssky talenter, og resten af mandskabet kun kontrollerede at loven skal være overholdt, men ikke opfyldt.

Forbrydelser er ikke nævnt i loven, de kommer fra rummet og omgivelserne, men afgøres af domstole, og derfor skal samfundet stiller store krav til de ansatte. Jeg skammer mig over at normalt fornuftige embedsfolk og politikere ikke tør tage en vurdering selv, eller diskutere sagerne indbyrdes, for det skylder I os som borgere i kommunen.

Kommunens ansatte og folkevalgte skal frabede sig den slags metoder med at se væk. Det hedder se til! Vi vil demokratiet, selv om det er besværligt, og for at have en god samvittighed, der er i samklang med vor inderste opfattelse, er vi også forpligtet til at følge med og stille spørgsmål.

I øvrigt var det en fornøjelse at se hvor pænt og roligt afsløringen skete, så nu er der blot tilbage at få solcelleparken rykket tilbage, hvor de 7 husstande ønsker den.

Bliver det nu gennemført til borgernes fulde tilfredshed, så kommer der garanteret en ny politik på området, hvor hver husstand i Danmark kan få deres energiomkostninger halveret ved selv at eje andele i de lokale laugsvindmølleparker og laugssolcelleparker opdelt 100 % i andele på 1.000 kWh årlig produktion, og ejet af naboer og andre interesserede, for det er muligt, og ender med en halvering af energiomkostningerne i de private husstande over hele landet.

Paul W. Dall

Ravsted Storegade 30

6372 Bylderup-Bov

Mehr lesen

Leserbeitrag

Uffe Iwersen/ BDN-Kulturkonsulent
„Terrassenkonzert mit spätsommerlicher Melancholie“

Leserbericht

Peter Blume
„Geselliger Abend mit Minigolf und Quiz“

Leserbrief

Gunnar Pedersen, Aabenraa
„Fortsæt udbygning af Sønderstrand gennem et Kallemosen-kryds “

Leserbrief

Severin Stollig Sivesgaard
„VE-midler bør da bruges så lokalt som muligt“