Leserbrief

„Samarbejde bygger bro til gavn for erhvervsudviklingen“

Samarbejde bygger bro til gavn for erhvervsudviklingen

Samarbejde bygger bro til gavn for erhvervsudviklingen

Benny Engelbrecht og Theis Kylling Hommeltoft
Gravenstein/Apenrade
Zuletzt aktualisiert um:
In Verlängerung der Kejsergade in Pattburg soll die neue Autobahnbrücke entstehen. Foto: DN

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Durch die Zusammenarbeit zwischen Christiansborg und der Kommune Apenrade geht ein langgehegter Wunsch in Erfüllung: eine Autobahnbrücke in Verlängerung der Kejsergade in Pattburg. Zwei Sozialdemokraten preisen das Exempel als Musterbeispiel an.

Da infrastrukturaftalen blev indgået i 2021, blev de store linjer for Danmark trukket. Dobbeltspor til grænsen og fast forbindelse mellem Als og Fyn er blandt projekterne, men der var også skuffede miner over, at et mindre projekt som en motorvejsbro til at forbinde de to dele af Padborg transportcenter ikke var en del af aftalen. Mange konkluderede efterfølgende, at projektet så dermed ikke kunne realiseres med de midler, der var i infrastrukturaftalen.

Sandheden er dog anderledes, for som en del af infrastrukturaftalen blev der oprettet en række puljer, hvor det løbende er muligt at gennemføre mindre projekter, efterhånden som disse bliver modne.

Derfor kunne det for nyligt offentliggøres, at der bevilliges 25 mio. kr. fra land- og by-puljen til opførelse af motorvejsbroen ved Padborg transportcenter. Aabenraa Kommune har samtidig indvilget i at bidrage med et tilsvarende beløb.

Det er et godt projekt, som kommer til at understøtte erhvervsudviklingen i området. Det er samtidig et tydeligt eksempel på, hvordan samarbejde mellem Christiansborg og lokale og kommunale aktører på tværs af partier kan være med til at gøre en reel forskel for lokalområdernes erhvervsudvikling.

For politik handler om at skabe håndfaste resultater for borgerne og virksomhederne i Danmark og at bygge bro - både metaforisk og i dette tilfælde bogstaveligt.

Vi vil derfor gerne takke for samarbejdet og ser frem til, at broen bliver anlagt til glæde for erhvervslivet i området.

Benny Engelbrecht, MF, Socialdemokratiet
Egevej 7, 6300 Gråsten

Theis Kylling Hommeltoft,
byrådsmedlem og folketingskandidat, Socialdemokratiet
Nørreskovparken 3c, 6200 Aabenraa

Mehr lesen

Leserbrief

Hanns Peter Blume
„Aufnahmestopp in der Praxis am Bahnhof“

Leserbrief

Hans-Christian Gjerlevsen
„Derfor stemmer Nye Borgerlige ikke for borgmesterens rød-grønne budgetforslag“

Leserbrief

Venstres Byrådsgruppe i Aabenraa
„Er der en samlet plan for midtbyen?“

Leserbrief

Meinung
Preben Bonnén
„Sønderjylland/Schleswig: Den oversete og underprioriterede grænseregion “