Leserbrief

„Er der en samlet plan for midtbyen?“

Er der en samlet plan for midtbyen?

Er der en samlet plan for midtbyen?

Venstres Byrådsgruppe i Aabenraa
Nordschleswig
Zuletzt aktualisiert um:
Thomas Andresen ist Fraktionsvorsitzender von Venstres Stadtratsgruppe in Apenrade. Foto: Kommune Apenrade

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Die Stadtratsfraktion der Partei Venstre hält es für falsch, schon im Kommunalhaushalt des kommenden Jahres 12 Millionen Kronen für eine Verlegung des Gasværksvej in Apenrade abzustellen. Es gäbe nämlich vorher noch eine Menge Fragen zu klären, geht aus dem nachfolgenden Leserbrief vom Fraktionsvorsitzenden Thomas Andresen hervor.

Et lille flertal i Byrådet, har i det kommende budget besluttet, at strækningen foran telemuren på Gasværksvej skal omlægges for 12 mio. Lidt ad bagdøren kom dette projekt med på budgettet til udførelse i 2024, til trods for at der forestår større anlægsopgaver fra ARWOS under vejen.

Det står allerede nu klart, at hele beløbet ikke kan anvendes på et år. Omlægningen giver mening, når den masterplan som Venstre ønsker udarbejdet for udvikling af arealerne nord for Kilen, er færdig. I Venstre har vi argumenteret for at penge skal ud at gøre gavn her og nu, i stedet for at samle støv i en pulje. Lokalsamfundene har fantastiske projekter liggende klar til gavn for mange mennesker i landdistrikterne.

Dem vil vi sætte i gang nu. Det  giver ikke mening at sætte så store beløb af på ét år, når man allerede nu ved, at de ikke kan forbruges. Vi mener i stedet, at man skal fordele pengene over flere år, så man kan starte flere projekter op samtidig. År ét går normalt med projektering og planlægning, og derfor er der brug for et mindre beløb her.

Vi mener, at Gasværksvej-omlægningen ikke er tilstrækkelig belyst og politisk vedtaget. Hvordan trafikken skal afvikles på Kilen, Gasværksvej og H. P. Hanssens Gade hænger sammen, og det giver mening at skabe sammenhæng mellem Nørreport og den nye bydel, og hvad med klimasikring?  Det er vi klar til at træffe beslutninger om på et oplyst grundlag. Gør nu tingene i den rigtige rækkefølge.

For Venstres Byrådsgruppe
Thomas Andresen
Byrådsmedlem for Venstre
Medlem af Økonomiudvalget
Medlem af udvalg for Plan, Teknik og Landdistrikter
Medlem af Havnebestyrelsen

Mehr lesen

Leserbrief

Jan Køpke Christensen
„Hjertelig tak, Paul Sange“

Leserbrief

Meinung
Preben Rasmussen
„Om at opretholde en armslængdes afstand“