Leserbrief

„Probleme mit der Digitaliserung“

Probleme mit der Digitaliserung

Probleme mit der Digitaliserung

Hans Stengaard Jessen
Sonderburg/Sønderborg
Zuletzt aktualisiert um:

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Hans Stengaard Jessen berichtet in seinem Leserbrief von Herausforderungen, die es für manche Bürgerinnen und Bürger bei der Digitalisierung gibt. Er macht an Beispielen deutlich, was er damit meint.

Hvad skal vi borgere dog gøre, når vort lands flertalslovgivning muliggør en visionær og centralistudvikling for få virksomheder i den hensigt, at Danmark skal være forrest i Europa i henseende til digitaliseringen.

Tidligere var det i hvert fald sådan, at det med at være på første og andenpladsen var alt for dyr og bøvlet, hvorimod tredjepladsen gav udviklingsrum og gode økonomiske muligheder.

Desværre bliver den nuværende metode stadig vanskeligere, og en stor del af os borgere får meget svært med at følge med.

Et eksempel herpå er introduktionen af fibernet, som forud for introduktionen virkede godt, fordi fibernet egentlig forekom at ville blive sagen. Da det blev min tur, viste det sig at installationen medførte at vort glimrende BogD fjernsyn måtte skrottes, fordi det analoge kabel blev skåret over af YouSee.

Og så måtte fibernettet installeres på det næste fjernsyn, som ikke virkede, men det gjorde det næste alt sammen med for store omkostninger til følge, selv om YouSee dog betalte visse erstatninger. Dog ikke for på den fjernsynsløse Nytårsaften.

Vi har også haft den tvivlsomme fornøjelse at måtte installere MiTID, som i realiteten er en tvangsforanstaltning: Om muligt endnu mere tvangsmæssig og forkert er

Indførslen af ikon styring på skærmen. Det betyder at folk med et vist synsproblem kommer i vanskeligheder.

Det hele er endt med, at vi er mange, der finder det forkert, at vi bliver trådt under fode efter princippet om, at det begynder som en brusen i kornet sommerdag, og hvis man ikke er påpasselig ender det med, at intet intet høres uden den, uden den.

Det kan måske hjælpe, at vi har fået en digitaliserings- og ligestillingsminister, som måske endog kan få sagen ind på forhandlingsbordet, for det kunne jo være at liberale og andre frisindede samt socialdemokrater kunne få den ide, at der skulle etableres et netværk med reference til ministeren, som skulle forpligtes til ikke alene at engagere digitaliserings ildsjæle, men inkludere ganske mange, hvis interesse i sagen primært er, at systemerne skal kunne bruges enkelt i praksis, og ikke alene på højt niveau (superbruger).

For at tydeligt gøre problemerne viser det sig i disse dage at systemet uden orientering har kunnet gøre det umuligt at vedhæfte en fil, ligesom muligheden for at gå ned i et arkiv for at finde en mail, der f.eks. er 1 måned gammel. Derfor forløs hvad som venter.

Hans Stengaard Jessen
Egernvej 1

6400 Sønderborg

Mehr lesen

Leserbrief

Meinung
Jan Køpke Christensen
„Vores dygtige landmænd“

Leserbeitrag

Meinung
Günther Barten Senior em.
„Nachruf auf Bischof Dr. Hans Christian Knuth“

Leserbrief

Meinung
Sina Brandt
„Unsere Chancen gehen mit MOK“

Leserbrief

Meinung
Heidi Andersen Eisenkrämer
„NRV - aus einem anderen Winkel“

Leserbrief

Meinung
Paul Sehstedt
„Testwindräder vor Ballum sind reinster Klimairrsinn“

Leserbrief

Hanns Peter Blume
„Aufnahmestopp in der Praxis am Bahnhof“