Leserbrief

„Klima og dobbeltspor hænger samme“

Klima og dobbeltspor hænger samme

Klima og dobbeltspor hænger samme

Nils Sjøberg
Nils Sjøberg
Kolding
Zuletzt aktualisiert um:

Diesen Artikel vorlesen lassen.

In einem Leserbrief teilt Nils Sjøberg seine Meinung zur Doppelspur zwischen Tingleff und Pattburg mit. Über dieses Thema wurde auch im Rahmen der Klimakonferenz in Sonderburg gesprochen.

Det kan ikke gå stærkt nok med at få (gen)etableret dobbeltsporet mellem Tinglev og Padborg. Det må være konklusionen på konferencen „100 % Climate Neutrality“ i Sønderborg forleden. Her var alle deltagere enige om, at vi skal etablere grøn transport mellem Tyskland og Danmark.

Som stor tilhænger af dobbeltsporet, så glæder jeg mig over, at der også var enighed om dobbeltsporets betydning for klimaet.

Nu mangler vi ”kun”, at få den samme forståelse for dobbeltsporets betydning blandt politikere i Danmark.

Det kan – som jeg påpegede flere gange over for Benny Engelbrecht dengang han var transportminister og jeg var barselsvikar i Folketinget – ikke gå stærkt nok med at få genetableret dobbeltsporet mellem Tinglev og Padborg. Det vil få kæmpe betydning for klima, miljø og energi, når tog trafik fra landeveje og motorveje kan lægges over på togskinner. Det vil også få betydning for aflastningen på vejene, når flere pendlere kan se fordelene i at bruge toget.

Vi kan derfor ikke vente et øjeblik længere på (gen)etableringen af dobbeltsporet, som godt nok blev en del af en kæmpe transportpolitisk aftale til 160 milliarder kroner under Benny Engelbrecht, men dermed også udskudt.

Jeg vil derfor opfordre alle til, at vi lytter til erhvervslivet i Syd- og Sønderjylland og de mange tusinde pendlere og får sat skub i (gen)etableringen af dobbeltsporet mellem Tinglev og Padborg nu.

Som nævnt ved konferencen forleden, så vil en (gen)etablering af dobbeltsporet også kunne reducere co2 udslippet og spare på energien.

Det må efter min mening være så afgørende vigtigt, at Folketinget nu omsider får sat skub i (gen)etableringen af dobbelsporet.

Jeg vil derfor som folketingspolitiker (hvis jeg får personlige stemmer nok) kæmpe for, vi allerede i de indledende forhandlinger får afsat de godt 800 millioner kroner, som Trafikstyrelsen og andre eksperter anslår at genetableringen af dobbelsporet vil koste.

Det kan således ikke gå hurtigt nok med at få (gen)etableret de 14 km togspor mellem Tinglev og Padborg, som er den eneste strækning mellem Syditalien og Nordnorge, som ikke har to spor. (Gen)etableringen af dobbeltsporet vil derfor få en afgørende betydning både for os i Syd- og Sønderjylland og resten af Europa. Lad os få det gjort nu.

Nils Sjøberg, Radikal folketingskandidat i Nordschleswig.

Mehr lesen

Leserbrief

Hans Stengaard Jessen
„Hvad er det dog, der er ved at ske på klimafronten?“

Leserbrief

Martin Christiansen
„Hej Marle Liebelt“

Leserbrief

Preben Bonnén
„Tyskland sænker valgretsalderen og Danmark bør gøre det samme“

Leserbrief

Martin Christiansen
„Hej Frederik Christensen“

VOICES - Minderheiten weltweit

Jan Diedrichsen
Jan Diedrichsen
„Vergessenes Verbrechen: Der Holodomor war ein Genozid“

Leitartikel

Walter Turnowsky ist unser Korrespondent in Kopenhagen
Walter Turnowsky Korrespondent in Kopenhagen
„So sieht Klimawandel aus“