Leserbrief

„Ja til Als-Fyn forbindelsen“

Ja til Als-Fyn forbindelsen

Ja til Als-Fyn forbindelsen

Nils Sjøberg
Nils Sjøberg
Kolding
Zuletzt aktualisiert um:

Diesen Artikel vorlesen lassen.

In einem Leserbrief teilt Nils Sjøberg seine Meinung zu den Herausforderungen bei der Verbindung zwischen Alsen und Fünen mit.

Forundersøgelsen for en fast Als-Fyn forbindelse er godt i gang. Vejdirektoratet, Sund & Bælt og andre som har med forundersøgelsen at gøre synes at være klar med de første resultater til foråret. Det er spændende og glædeligt.

Udfordringen er imidlertid, at det er et meget smalt kommissorie, som Folketinget har udstukket til at lave forundersøgelsen på. Det bør og skal der efter min mening ændres på, da det er helt afgørende, at vi får den optimale løsning som både binder Als og Sønderjylland bedre sammen med det øvrige Danmark og som sikre miljø og klima hensyn.

Som stor tilhænger af en tunnel, som vil være til fordel for miljøet, har jeg tidligere foreslået, at man flytter anlægget fra Femernbælt projektet nogle kilometer vest på, når hængetunnelen under Femernbælt ventes færdigt i 2029.

Dermed får vi: Brugt anlægget to gange. En startdato for en Als-Fyn forbindelse indenfor de næste ti år - og hvad der er lige så vigtig brugt de danske og tyske erfaringer fra etableringen af Femernbælt forbindelsen bedst muligt.

Der er således – ikke mindst på tysk side – taget klare miljø og natur hensyn til etablering af forbindelsen under Femernbælt. Erfaringer, som vi vil kunne anvende både på Als og Sydfyn. Vi vil med denne mulighed kunne inddrages erfaringer, som sikrer hensyn til både mennesker og dyr.

Jeg vil derfor opfordre til, at man justerer på kommissoriet til forundersøgelsen eller tolker det bredere, end det, der umiddelbart ligger for. For eksempel ser man kun på strækningen Bøjden-Fynshav. Lad os se på flere muligheder.

Nils Sjøberg, Folketingskandidat for Radikale Venstre i Syd- og Sønderjylland. Tidligere vikar i Folketinget valgt for Syd- og Sønderjylland, Rytterknægten 6, Kolding.

Mehr lesen

Leserbrief

Meinung
Jan Køpke Christensen
„Vores dygtige landmænd“

Leserbeitrag

Meinung
Günther Barten Senior em.
„Nachruf auf Bischof Dr. Hans Christian Knuth“

Leserbrief

Meinung
Sina Brandt
„Unsere Chancen gehen mit MOK“

Leserbrief

Meinung
Heidi Andersen Eisenkrämer
„NRV - aus einem anderen Winkel“

Leserbrief

Meinung
Paul Sehstedt
„Testwindräder vor Ballum sind reinster Klimairrsinn“

Leserbrief

Hanns Peter Blume
„Aufnahmestopp in der Praxis am Bahnhof“