Standpunkt

„Hamborg er et godt match til København“

Hamborg er et godt match til København

Hamborg er et godt match til København

Reiner Perau
Kopenhagen
Zuletzt aktualisiert um:

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Der Direktor der Deutsch-Dänischen Handelskammer Rainer Perau sieht das größte Exportpotential für dänische Unternehmen im norddeutschen Raum.

De danske eksportører til Tyskland er ikke i tvivl: I Nordtyskland er der størst potentiale. Det viser Handelskammerets eksportbarometer fra sidste år. Virksomhederne gør helst forretninger i de nordtyske delstater Slesvig-Holsten, Niedersachsen, Mecklenburg-Vorpommern og Hamborg. Kun 14 % af de adspurgte virksomheder ser størst potentiale i sydtyske Baden-Württemberg og Bayern.

Og selvom Baden-Württemberg og Bayern er blandt de rigeste og største delstater, ligger der en vis logik i resultatet. Nordtyskland er tæt på og dermed nemmere at styre fra Danmark. Nordtysklands hovedstad Hamborg ligger kun 290 kilometer fra København og er en af Europas rigeste byer, fuld af innovative industri- og servicevirksomheder. Hamborg er et godt match til København: Begge har stærke klynger inden for energi, mobilitet og sundhed. Og kulturelt er Nordtyskland meget tæt på Danmark og nem at arbejde med for danske virksomheder.

Med Femern-forbindelsen bliver det endnu nemmere at samarbejde med Hamborg. Når forbindelsen står færdig, rejser du mellem København og Hamborg med tog på under 3 timer.

I første omgang behøver du ikke selv rejse til Hamborg. Vi bringer nemlig Hamborg til dig. Til Hamburg Copenhagen Business Forum d. 25. august i København får du indblik i Hamborgs store potentiale.

Reiner Perau
Adm. direktør
Dansk-Tysk Handelskammer

Mehr lesen

Leitartikel

Kerrin Jens
Kerrin Jens Hauptredaktion
„Leute von Nordgaard“

Leserbrief

Erik Lorenzen
„Bosætning i Kommune Sønderborg“