Leserbrief

„Vindmøller: Spørg borgerne“

Vindmøller: Spørg borgerne

Vindmøller: Spørg borgerne

Mogens Nielsen
Lügumkloster/Løgumkloster
Zuletzt aktualisiert um:

Mogens Nielsen aus Lügumkloster schlägt vor, dass die Bürger bei der kommenden Kommunalwahl dazu Stellung beziehen, ob es in der Kommune Windkraftanlagen geben soll. Bei einem Ja sollen die Anwohner in den betroffenen Gebieten erneut gefragt werden.

Vindmøllerne er dømt ude til efter næste kommunalvalg. Da byrådet ikke kunne samle flertal for et eller flere af de ansøgte projekter, valgte man, at udskyde beslutningen til efter det kommende kommunalvalg. Det betyder, at man sender den „varme" kartoffel videre til det kommende byråd.

Det står klart, at uanset om der kommer vindmøller eller ej, så bliver ikke alle tilfredse. Det betyder også, at borgerne i de berørte områder må leve i uvished i lang tid endnu. Der er ikke behov for at udskyde beslutningen – der er behov for en afklaring, først og fremmest af hensyn til de berørte borgere, men også af hensyn til kommunens strategi for den grønne omstilling.

Der er jo ingen garanti for, at det kommende byråd ikke bliver ligeså splittet i spørgsmålet, som det nuværende er. Jeg vil derfor foreslå, at man til det kommende kommunalvalg spørger borgerne i hele kommunen: Skal vi have vindmøller på land i Tønder kommune? Bliver det et ja, så skal borgerne i de udpegede områder spørges igen, da det er dem der skal leve med vindmøllerne i deres baghave.

Kommunalbestyrelsen er folkevalgt og har det overordnede ansvar for kommunens udvikling, men vindmølledebatten har efterhånden stået på i årevis, uden at vi er kommet en afklaring nærmere. Det er på tide at spørge borgerne, det er trods alt deres kommune.

Mogens Nielsen
Munkeparken 116
6240 Løgumkloster
Mehr lesen

Leserbrief

Jesper Steenholdt
„Uddannelser er en af nøglerne til øget bosætning“

Leserbrief

Bernd Carstensen, Højer
„Højkro“

Leserbrief

Harry Sørensen
„Plant et træ i Tønder Kommune“

Leserbrief

Britt Tryde Haarløv
„TØNDERS YDRE“

Leserbrief

Jesper Petersen
„Sønderjyske og grænseoverskridende fremskridt i trafikplan“

Leserbrief

Nils Sjøberg
„Vi skal ha‘ doppeltsporet nu“