Leserbrief

„Vi kommer dog ALDRIG til at støtte et forslag om asylstop“

Vi kommer dog ALDRIG til at støtte et forslag om asylstop

Vi kommer dog ALDRIG til at støtte et forslag om asylstop

Pernille Knudsen, Helene Hellesøe Appel
Hadersleben/Haderslev
Zuletzt aktualisiert um:

Pernille Knudsen und Helene Hellesøe Appel teilen in einem Leserbrief ihre Meinung mit.

Kære DF og Martin Henriksen,

Vi synes, det er useriøst at blande indvandring og asylansøgning ind i diskussionen omkring COVID-19.

Når vi påpeger, at virussen er kommet hertil med hjemvendte danskere, så er det, fordi det er sådan landet ligger. Der er ikke fremsat dokumentation for jeres påstande om, at det vil hjælpe på smitten at lave et asylstop eller at lukke mennesker inde på asylcentre. Samtidig mener vi, at almindelige menneskerettigheder og vores konventioner skal overholdes, selvom landet er i krise.

Så ja, vi støtter op om midlertidig lukning af grænserne for at undgå yderlige smitte. Vi kommer dog ALDRIG til at støtte et forslag om asylstop.

Hver eneste dag forholder Enhedslisten sig til den hårde virkelighed. Vi står vagt om vores udsatte borgere, klimaet og velfærden – og meget mere. At lave et asylstop vil kun gøre tilværelsen for nogle af de allermest udsatte borgere i denne verden endnu værre. Vi har pligt til at hjælpe! Det gælder både asylansøgere og udsatte borgere i Danmark – for det ene udelukker nemlig ikke det andet, som I selv siger.

I mener, at et asylstop vil frigøre flere midler til at hjælpe udsatte borgere i Danmark. Ser vi tilbage på seneste besparelser, kan vi dog se, at pengene ikke går til denne målgruppe. Tværtimod har I selv været med til at stemme for skattelettelser i stedet for at flytte pengene til områder, der kunne hjælpe udsatte borgere. Så hvorfor skulle pengene denne gang gå til vores udsatte borgere? Vi tror ganske enkelt ikke på, at det vil gavne nogen at lave et asylstop.

Det er ikke nogen hemmelighed, at Enhedslisten og Dansk Folkeparti sjældent er enige om det verdensbillede, vi ser. Vi vil dog slutte op om, at vi skal stå sammen i den nuværende situation og ikke lade politiske utopier og ideologier stå i vejen for sund fornuft. Derfor ville det også klæde DF at undlade at sammenkæde coronavirussen med indvandrere og asylansøgere.

Vi vil slutte nu og bede dig, Martin Henriksen, lægge mærke til, at vi har holdt os til at argumentere pænt og ordentligt. Vi vil dog påpege, at din nedladende tone til os, socialister, kunne udlede flere negative kommentarer, derfor vil vi på din egen opfodring bede dig og dine respektere vores synspunkter, trods vores politiske uenigheder. For nej, vi kommer aldrig til at tro på, at løsningerne på samfundets problemer findes i nationalkonservative tanker eller ved at lukke os selv af for omverdenen.

Med ønsket om alt godt for vores fælles Danmark (og verden),

Mange hilsner,

Pernille Knudsen, Enhedslisten Haderslev

Helene Hellesøe Appel, Enhedslisten Haderslev

Mehr lesen

Leserbrief

Bent Tvede Andersen
„Grenzöffnung sinnvoll?“

Leserbrief

Helge Poulsen
„Helge i Kolding leder efter Harro Hallmann“

Leserbrief

Torben Ravn
„Grænsehandlen åbner snart !“

Leserbrief

Martin Christiansen
„Allen die Möglichkeiten bieten“

Leserbrief

Sofie Knauer
„Eine sehr traurige Entscheidung“

Leserbrief

Bianca Auras Prill
„Schade, dass René als Chef einfach gekündigt wurde“