Leserbrief

„Venstre finder EU-sokkerne frem“

Venstre finder EU-sokkerne frem

Venstre finder EU-sokkerne frem

Peter Kofod
Hadersleben/Haderslev
Zuletzt aktualisiert um:

Peter Kofod (Dänische Volkspartei), Mitglied des Europaparlaments und früheres Mitglied des Folketing, meint, dass niemand mehr Zweifel in Bezug auf die EU-Politik der Partei Venstre haben kann.

Hvis nogen har været i tvivl om Venstres EU-politik, må det nu endegyldigt være slut. EU-sokkerne skal nu være foretrukne strømpemode, og der skal sågar hives op i bukserne, så alle nu ved, hvor Venstre er i EU-politikken.

Sådan lød det 28.januar i Berlingske fra Venstres partiformand, Jakob Ellemann-Jensen, der erklærede, at det haster med at få en afstemning om forsvarsforbeholdet, ligesom EU generelt skal tales op. Der skal ikke længere være snak om hegnspæle for EU eller skepsis over for dele af EU-samarbejdet. Det er en stærkt alarmerende melding set i lyset af, at det EU-kritiske Storbritannien er ude af EU. Nu sidder Danmark altså tilbage med store EU-elskende lande omkring sig, der vil have mere, mere og endnu mere magt til EU. En vision, som Venstreformanden tilsyneladende bakker op om.

Det er dog befriende, at Jakob Ellemann-Jensen endelig er ærlig om det, som vi andre har kunnet fornemme længe: At der stort set ikke er forskel på Venstre og Radikale Venstre i EU-politikken (der jo i øvrigt sidder i den samme og mest EU-begejstrede gruppe i parlamentet). Det giver vælgerne et reelt valg i EU-politikken, og der står Dansk Folkeparti som det eneste EU-skeptiske danske parti fra den borgerlige lejr i EU-Parlamentet.

Mehr lesen

Leserbriefe

Jørn Arpe Munksgaard
„Helge Poulsens vrangforestillinger om dansk-tysk i Grænselandet“