Leserbrief

„Tønder indre by – mulighedernes „land”“

Tønder indre by – mulighedernes „land”

Tønder indre by – mulighedernes „land”

Jesper Steenholdt
Tondern/Tønder
Zuletzt aktualisiert um:

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Das frühere Stadtratsmitglied Jesper Steenholdt sieht ungeahnte Möglichkeiten, die Tonderner Fußgängerzone in ihrer vollen Länge zu nutzen. Eine Verkürzung ist wegen Leerstands im Gespräch gewesen.

Med henvisning til artiklen i JV den 8. februar ’23 „Butiksdød: Gør Tønders gågade kortere”, har dette emne tidligere været på tale i forbindelse med udviklingen af den indre by.

Desværre kom Coronaen og meget blev sat på hold i de følgende år. Siden er der desværre opstået flere „huller” imellem butikkerne og det er sikkert ikke uvæsentlig at se på tiltag til udvikling af den indre by.

Jeg mener dog, blot at fokusere på at korte gågaden op ikke vil kunne stå alene som løsningen.

Vi skal huske på, yderenderne af gågaden vest Vestergade og i den modsatte ende Østergade ikke må ende med at blive forsømte og endnu mere dystre at se på. Her skal det samlede gadenet ses som en appetitvækker til netop at søge ind mod bykernen.

Med andre ord yderenderne skal re-designes, de skal fremstå med tiltrækningskraft og virke indbydende, som fremført i læserbrevet omkring „Østergade – Tønders nye latinerkvarter“ fra 20.10.2021. Dertil en åbning for „sivegader“ på flere strækninger i den indre by med f.eks. beplantede parkeringsbåse jf. Chr. Lassens læserbrev d.d. i JV.

Netop disse tiltag vil skabe et fint miljø og være med til at fremme muligheden for etablering af erhverv, der har et kørende publikum, der blot har behov for et kort ophold i gaden. Med etableringen af nyt boligområde i Nørregade fortjener hele kvarteret et løft, så det kan fremstå flot og indbydende.

Jesper Steenholdt, Vennemosevej 29, Abild, 6270 Tønder

Mehr lesen

Leserbrief

Meinung
Allan Svendsen
„Invitation til Klima- og Energiminister Lars Aagaard og Henrik Frandsen“

Leserbrief

Meinung
Karina Lorentzen Dehnhardt
„SF vil bevare retskontoret i Tønder“

Leserbrief

Meinung
Bernd Carstensen
„Højer Sluse“

Leserbrief

Meinung
Bernd Carstensen
„Dobbelte digesikring mod stormflod“

Leserbrief

Kirsten Bachmann
„Værdiskabelse i landdistrikterne “

Leserbrief

Meinung
Jan Køpke Christensen
„Tak til frivillige der gør en stor positiv forskel“