Leserbrief

„Til kamp for en åben grænse“

Til kamp for en åben grænse

Til kamp for en åben grænse

Nils Sjøberg
Kolding
Zuletzt aktualisiert um:

Nils Sjøberg freut sich, dass mehr und mehr Politiker Verständnis für die Notwendigkeit zeigen, die untragbaren Bedingungen, denen Grenzpendler zwischen Deutschland und Dänemark ausgesetzt sind, zu ändern. Doch er fragt sich auch, weshalb es so lange gedauert hat, das Bewusstsein für die Situation im Grenzland zu schärfen.

Tak for den forståelse, som flere politikere nu viser for at få ændret på de helt urimelige vilkår, som pendlerne fra både Tyskland og Danmark bliver udsat for ved grænsen. Det er glædeligt, at der forhåbentligt sker noget nu. Men det undrer mig, at det har taget så lang tid at få Christiansborgs bevågenhed for grænselandets situation.

I lang tid har utallige ledere i Flensborg Avis og Der Nordschleswiger og klare og utvetydige markeringer fra SP og SSW lydt om at få skabt ordentlige forhold for passage ved grænsen.

Det er også flere måneder siden, at jeg første gang tog kontakt til den danske justitsminister og en stribe andre politikere for at få de helt urimelige forhold for grænseregionen forbedret. Flere henvendelser og mails er fulgt efter, ligesom jeg har inviteret justitsministeren og statsministeren her til grænsen for at opleve de uholdbare vilkår, som bør ændres nu.

Alligevel har opmærksomheden først og fremmest samlet sig om turister.

Det er derfor glædeligt, at der endelig sker noget. Endelig har politikere fra Enhedslisten og SF bakket op om min henvendelse til justitsministeren. I første omgang Christian Juhl på min personlige anmodning, da jeg desværre kun har mulighed for at håbe på velvilje fra mit netværk. Jeg har siddet i udvalg med Christian Juhl, mens jeg det seneste år har været barselsvikar og midlertidigt medlem af Folketinget. I anden omgang Karina D. Lorenzen fra SF, som nu er med på at spørge justitsministeren om, hvad han vil gøre for pendlerne ved grænsen.

Karina D. Lorenzen skal have tak for, at hun nu udtrykker forståelse for mit forslag om, at få lavet et særligt spor til pendlerne. Det glæder mig, at hun nu også er positiv overfor at spørge justitsministeren om muligheden for at lave et ekstra spor til pendlere og om muligheden for at sætte en passerseddel i vinduet på pendlernes biler. Det vil i langt de fleste tilfælde give pendlerne mulighed for at køre frit over grænsen. Kun stikprøver vil forhindre dette.

Det er forbløffende, at det har taget så lang tid at få forståelse for, at det er mangel på respekt, når justitsministeriet opfordrer de 600 danske pendlere og 12.000 tyske pendlere til at køre en omvej på over 40 kilometer over grænsen ved Pebersmark for at komme på arbejde.

Regeringen må gøre noget nu for at gøre grænsekontrollen lettere.

Jeg har derfor også skrevet til justitsministeren med forslag om lokale spor til pendlere og passerkort til forruden til alle borgere fra begge sider af grænselandet. Ellers må man kunne finde et flertal uden om regeringen på den samme måde, som det lykkedes at få penge til Sozialdienst Nordschleswig.

Jeg er også kommet med en række andre forslag for at gøre grænsekontrollen mere smidig. Det gælder blandt andet et ekstra spor til personbiler ved grænsen i weekenden. Det vil være muligt, da man ikke må køre lastbiler i Tyskland og sporet ellers ikke benyttes. At man inddrager rastepladsen ved Padborg, som ikke bruges til noget i dag, til at kontrollere borgere. Og at man åbner de små grænseovergange og sikrer mere mandskab til hurtigere kontrol ved grænsen. Jeg håber, at der sker noget nu. Det er på tide.

Nils Sjøberg, Radikale Venstre
Rytterknægten 6, Kolding

Mehr lesen

Leserbrief

Jan Køpke Christensen
„Fundamentet under Danmark smuldrer“

Leserbrief

Britt Tryde Haarløv
„BYER – ikke LEJRE“

Leserbrief

Ditte Rieder
„Bist du Vater? - Dann hast du keine Rechte auf dein Kind“

Leserbrief

Svend H. Pedersen
„Kofod-Temaet“

Leserbrief

Claus Pørksen
„Zum SønderjyskeE-Verkauf an US-Investor“

Leserbrief

Mogens Nielsen, Lügumkloster
„Den der har evnen, har pligten“