Leserbriefe

„Til kamp for en åben grænse“

Til kamp for en åben grænse

Til kamp for en åben grænse

Nils Sjøberg
Kolding
Zuletzt aktualisiert um:

Nils Sjøberg setzt sich für eine Öffnung der Grenze ein und hat einen Brief an den Justizminister geschrieben. Vor allem ärgert ihn, dass Grenzpendler massiven Behinderungen ausgesetzt sind. Der Regierung wirft er Untätigkeit vor.

Det er mangel på respekt, når folk skal holde i kø ved grænsen i flere timer. Det er også mangel på respekt, når politiet opfordrer de 600 danske pendlere og 12.000 tyske pendlere til at køre en omvej på over 40 kilometer for at komme på arbejde. Det er det der sker, når de opfordrer folk til at køre over grænsen ved Pebersmark.

Derfor må regeringen gøre noget nu for at gøre grænsekontrollen lettere.

Jeg har skrevet til justitsministeren med forslag om lokale spor til pendlere fra begge sider af grænselandet. Passerkort til forruden til alle borgere fra begge sider af grænselandet. Et ekstra spor til personbiler i weekenden, hvor man ikke må køre lastbiler i Tyskland. Inddragelse af rastepladsen ved Padborg til at kontrollere borgere, som skal over grænsen. Åbning af de små grænseovergange og mere mandskab. Jeg har også inviteret justitsministeren og statsministeren her til grænsen for at opleve de uholdbare vilkår, som de bør ændre på nu.

Jeg bakker derfor SP og SSW op i, at der skal gøres noget nu.

Mindretallene på begge sider af grænsen er klemt af den danske grænsekontrol, som udelukkende er en politisk konstruktion oven på CORONA-krisen. Der har således aldrig været et sundhedsfagligt argument for hverken grænselukning eller hårdere grænsekontrol. Samtidig har man fjernet grænsekontrollen i stort set alle andre europæiske lande.

Men Regeringen vil åbenbart ikke lytte hverken til SP, SSW eller andre.

Jeg har også opfordtret formanden for Sydslesvigudvalget, Christian Juhl, og andre folketings politikere tage sagen op i åbent samråd hurtigst muligt, da jeg ikke selv kan gøre det, da mit barselsvikariat udløber 1. august.

Jeg vil dog gøre alt, hvad jeg kan for at få fjernet de helt urimelige vilkår for alle som skal passere grænsen, ligesom jeg vil opfordre alle andre til at følge sagen og fortsætte kampen. God sommer.

Nils Sjøberg, Stedfortrædende MF for Det Radikale Venstre, valgt i Syd- og Sønderjylland

Mehr lesen

Leserbrief

Jan Køpke Christensen
„Smukke Dybbøl Mølle skal på finansloven“

Leserbrief

Jan Køpke Christensen
„Kampen for pigernes skyld fortsætter“

Leserbrief

Nils Sjøberg
„Sammen om Lillebælt“

Leserbrief

Jan Køpke Christensen
„Fundamentet under Danmark smuldrer“

Leserbrief

Mogens Nielsen
„Ført bag lyset!“

Leserbrief

Helge Poulsen
„Det ny tyske museum-en stor succes“