Leserbrief

„Til kamp for dobbeltspor og miljø“

Til kamp for dobbeltspor og miljø

Til kamp for dobbeltspor og miljø

Nils Sjøberg
Kolding
Zuletzt aktualisiert um:

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Nils Sjøberg ruft zum Kampf für die zweigleisige Bahntrasse zwischen Tingleff und Pattburg auf. Sie bringe klare Vorteile für die Umwelt.

Antallet af lastbiler stiger og stiger på motorvejene i vores landsdel. Om få år vil vi have flere hundrede tusinde ekstra biler. Det fremgår af en helt ny trafikanalyse. Det er derfor NU, at vi skal have sat gang i (gen)etableringen af dobbeltsporet mellem Tinglev og Padborg. Det må ikke udskydes en dag længere. Det haster, hvis vi ikke skal drukne i biltrafik.

Situationen i vores landsdel er nu så tilspidset, at alle må kunne forstå, at (gen)etableringen af dobbeltsporet skal prioriteres foran alle andre opgaver. Det kan ikke vente flere år, som der Folketingets 10 partier ellers har lagt op til i trafikforlig til 161 milliarder kroner.

Med en omkstning til genetablering af dobbeltsporet på højest 800 millioner kroner vil de 14 kilometer spor udgøre mindre end en halv procent af det samlede beløb. Samtidig vil det få en helt afgørende betydning for både erhvervsliv og pendlere. Det samme gælder for miljø og klima, når vi flytter gods- og passagertransport fra vejene over til skinner.

Jeg ved, at der er mange, som irretereres over, at jeg holder så hårdhudet fast i at dobbeltsporet skal etableres nu. Men jeg vil så inderligt opfordre de mange lokale folketingspolitikere, som bakkede mig op i at dobbelsporet skal etableres nu, imens jeg sad som barselsvikar i Folketinget, om at stå sammen om at få sporet etableret nu. Det kan ikke vente længere.

Mehr lesen

Leserbrief

Martin Christiansen
„Eigentlich schade mit so einem Nachruf !“

Leserbrief

Nils Sjøberg
Nils Sjøberg
„Sammen om Lillebælt“

Leserbrief

Jan Køpke Christensen
„Skattekronerne skal prioriteres“

Leserbrief

Jan Køpke Christensen
„Erhvervsuddannede kontra akademikerne“

Leserbrief

Thore Naujeck
Thore Naujeck
„Weniger Wahlplakate!“

Leserbrief

Peter Christensen
„Vigtigt, at et lokalområde er repræsenteret“