Leserbrief

„Til Kaffe hos Ørting“

Til Kaffe hos Ørting

Til Kaffe hos Ørting

Torben Ravn
Tondern/Tønder
Zuletzt aktualisiert um:

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Torben Ravn meint, dass der Vorsitzende des Klima-Ausschusses, Thomas Ørting Jørgensen, viel Zeit mit Gesprächen mit Energiespekulanten verbringt. Er vermutet, dass diese mit Einzahlungen in den „Ørting“-Fonds ihre eigenen Projekte durchsetzen können. Verhält es sich so, müssten Ørting und Bürgermeister Jørgen Popp Petersen ihren Hut nehmen. Entscheiden tut dies Ankestyrelsen.

Dette efterår har Thomas Ørting haft travlt med at invitere energispekulanter til kaffesnak på Rådhuset i Tønder. Møderne er blevet afholdt udenfor referat, hvilket ikke er normal praksis. Tønder Listen som jo er det største parti i byrådet har klogelig sagt nej tak til Ørtings tilbud om kaffe.

Hvad formålet med møderne har været, er jo svært at fastslå 100 % , netop fordi der ikke forelægger referater, den kommunale Ankestyrelser ser på sagen lige nu, det bliver spændende at få deres vurdering. Energispekulanterne er tilsyneladende blevet bedt om at oplyse, hvor mange penge de i givet fald ville putte i en fælles fond, for at opnå projekttilladelser.

Fonden er indtil videre ukendt, lad os derfor kalde den Ørtingfonden. Der er er lagt op til er en regulær aktion, hvor højest bydende får mulighed for at få sit projekt gennemført. Dette kan umuligt være lovligt i Danmark.

Sidst vi hørte om sådanne konstruktioner, var da Peter Brixtofte styrede Farum kommune efter nogenlunde de samme principper som Thomas Ørting nu benytter. Da skulle bygherrer yde bidrag til Farum Arena for at komme videre.

Oprydningen efter Peter Brixtofte tog lang tid blandt andet også fordi der også manglede referater. Lad os håbe at oprydningsopgaven her i Tønder er mere overskuelig så Ankestyrelsen kan komme med en klar afgørelse snart. Hvis denne går Tønder kommune imod, så mener jeg at både Thomas Ørting og borgmesteren bør gå af, det er dem som har ansvaret for sagsbehandlingen derfor!

Torben Ravn, Mårbækvej 2, Ø. Terp, DK 6240 Løgumkloster

Mehr lesen

Leserbrief

Meinung
Paul Sehstedt
„Testwindräder vor Ballum sind reinster Klimairrsinn“

Leserbrief

Meinung
Baltser Andersen
„Lokalpolitikerne i Tønder Kommune må lære rettidig omhu“

Leserbrief

Meinung
Martin Lund
„Kongsmarkskandalen fortsat“

Leserbrief

Meinung
Torben Ravn
„Hvorfor har vi 31 byrådsmedlemmer?“

Leserbrief

Hanns Peter Blume
„Aufnahmestopp in der Praxis am Bahnhof“

Leserbrief

Meinung
Jan Køpke Christensen
„Vores dygtige landmænd“