Leserbrief

„Sparen an der Kunst“

Sparen an der Kunst

Sparen an der Kunst

Frode Munksgaard
Hadersleben/Haderslev
Zuletzt aktualisiert um:
Frode Munksgaard Foto: Ute Levisen

Frode Munksgaard warnt die Haderslebener Politik davor, an Museen zu sparen, die landesweit einzigartig sind. Damit säge man an dem Ast, auf dem man sitze.

I Haderslev har vi to sjældne seværdigheder, som gennem mange år er skabt af passionerede og lokalt forankrede ildsjæle: Ehlerssamlingen og Vognsamlingen. Faktisk findes lignende ikke nogen andre steder i landet. Det er derfor med beklagelse, at jeg kan konstatere, at man nu vil lukke begge disse to museer på grund af besparelser.Domkirker findes i ti danske byer, mange danske byer har en unik natur, gågade, vandrestier og en turistsejlads, men ingen en unik kulturhistorisk samling som Ehlerssamlingen, som ikke ”bare” består af lertøj fra flere århundreder, men også af forskellige former for husflidsarbejder og pyntegenstande af høj kvalitet, alt sammen skabt af en passioneret og vidende mand.Også Vognsamlingen er skabt af en engageret mand med stor faglig indsigt, der om nogen var knyttet til Haderslev. Denne samling vil, hvis man vil spare museet væk, blive spredt for alle vinde og aldrig blive samlet igen.

Det er med stor glæde, at jeg – og sikkert mange andre af byens borgere – kan vise udenbys venner og familie rundt på disse to museer. I alle tilfælde får jeg altid en overraskende og positiv tilbagemelding, fordi samlingerne er så unikke. Hvis de lukkes, så er der selvfølgelig nabobyerne med Brundlund Slot, Kolding Slot, Kunstmuseet i Tønder, Trapholt, Koldinghus, Sønderborg Slot osv. Men jeg vil gerne blive i byen, fordi jeg trods alt er stolt af den. Og jeg er sikker på, at turisterne også gerne vil have disse to unikke samlinger at rejse til Haderslev for.

Jeg er udmærket klar over, at der skal spares flere steder for at få budgettet til at nå sammen, men man kunne jo også – og det er allerede sat i værk med ansættelse af en daglig leder på Ehlerssamlingen – gå den anden vej og i stedet forsøge at optimere interessen for de to museer og dermed skabe en større indtægt. Desuden findes der flere hundrede fonde i Danmark. Måske er der penge at hente her? Det er jeg overbevist om kan lade sig gøre, hvis viljen er der. Besparelser af de to museer, er det samme som at save på den gren man selv sidder på, og kun en kortsigtet løsning, som der ikke sidenhen kan rettes op på.

Frode Munksgaard,
Strengløkke14; Haderslev

Mehr lesen

Leserbrief

Meinung
Thomas Meyer
„Tapetenwechsel und fehlende Transparenz im BDN“

Leserbrief

Thomas Vedsted
„Øget tillid og ansvar til de ansatte!“

Leserbrief

Siemen Baader
„Baumgruppe kämpft für alte Kastanie an der Bücherei“

Leserbrief

Holger Eskildsen
„Den grønne oase er omdannet til den sorte firkant“

Leserbrief

Meinung
Helge Poulsen
„Er Stefan Seidler mindretallets nye støttepædagog?“

Leserbrief

Meinung
Gösta Toft, Gerhard Mammen
„Gerhard Mammen und Gösta Toft zu den Plänen der AG Zukunft“