Leserbrief

„Spændende udvikling på Kilen“

Spændende udvikling på Kilen

Spændende udvikling på Kilen

Gunnar Pedersen, Aabenraa
Apenrade/Aabenraa
Zuletzt aktualisiert um:

Gunnar Pedersen sieht den Kauf eines großen Geländes am Apenrader Hafen als wichtigen Schritt für die Zukunft der Stadt.

Jeg var glad for at se avisens overskrift torsdag d. 30. april: ”Stort areal på Aabenraa Havn skal bruges til boliger”. Artiklen fortæller om byttehandelen mellem havnen og kommunen: Havnen overtager området ved Enstedværket for det tidligere EV 3. Til gengæld overtager kommunen havnens område nord for Kilen.

Det betyder at de nuværende 16 virksomheder efterhånden flytter fra området, som så kan udvikles til et spændende boligområde og skaffe plads til det visionære museum for kunst og søfart, som der har været diskussioner om i årevis.

Og denne gang er det ikke bare langsigtede visioner. Der er allerede gang i oprydningen: Rimeco/Uniscraps tidligere område nord for Nyhavn er i øjeblikket ved at blive ryddet.

Sammen med byrådsbeslutningen fra december 2019 om placering af det kommende museum netop på den tidligere Uniscrap-grund nord Nyhavn må det give Aabenraas mange museumsvenner grund til optimisme.

Så hermed et stort tillykke til byrådet og havnen for denne gode beslutning. Den har været mange år undervejs.

Men om otte måneder har vi jo et nyt og forhåbentlig fremsynet byråd. Og som sikkert vil gøre sig fortsatte tanker om en spændende byudvikling omkring havneområdet. Vi må så håbe, at det nye byråd kan fortsætte de visionære tanker med udvikling af et attraktivt område nordøst for Nyhavn. Begyndende med en afvikling af risikovirksomhederne og skrotning af olietankene.

Byen vil så være godt på vej med udviklingsplanen om „Fremtidens AabenraaFremtidens Købstad i 2035”, som blev vedtaget på byrådsmødet d. 30. april 2014!

Gunnar Pedersen,
Slotsgade 18b,
6200 Aabenraa

Mehr lesen

Leserbrief

Jan Køpke Christensen
„Protesebrugere skal behandles anstændigt“

Leserbrief

Alf Ingfeldt og Anders Koch-Hørlyck
„ Lokalplan for enhver pris“

Leserbrief

Jens Wistoft & Arne Leyh Petersen
„Affaldssortering: Vi skal lære af andre forsyninger“

Leserbrief

Ejler Schütt
„Musikkens Hus skal etableres i eksisterende velegnet ubenyttet bygning“

Leserbrief

Jan Køpke Christensen
„Åbenhed varer længst kære socialdemokrater“