Leserbrief

„Schnelle Beschlüsse in der Solaranlagen-Frage “

Schnelle Beschlüsse in der Solaranlagen-Frage

Schnelle Beschlüsse in der Solaranlagen-Frage

Severin Stollig Sivesgaard
Behrendorf/Bjerndrup
Zuletzt aktualisiert um:

Severin Stollig Sivesgaard findet, dass die Bürger über die Bedingungen, die bei der Anlage einer Solarzellenanlage zum Tragen kommen, von den Kommunalpolitikern schnell geklärt werden muss.

I forbindelsen med omtalen af de mange solcelleparker, der er på vej i Aabenraa kommune får vi ofte at vide at de etableres uden statsstøtte. Men lige nu er det sådan, at det er skatteyderne, der via energinet skal sørge for tilslutningen til elnettet. Denne indirekte støtte stopper i løbet af 2022 og derefter skal de, der etablerer solcelleparkerne selv betale for tilslutningen. Det er jo lidt træls og derfor har udviklerne fået travlt.

Men nu kan jeg læse i medierne, at kommunens forvaltning mener, at man måske kan lave Power-to-X direkte ved parkerne og dermed spare kablerne. Nu er Power-to-X nærmest blevet løsningen på alle klodens problemer, men ret beset er der ingen, der ved om det virkelig kommer til at batte noget – eller om det blot er ønsketænkning.

Men så vidt jeg har kunnet læse mig til, kræver Power-to-X en stabil elforsyning – også mere stabil end både vindmøller og solcelleparker kan levere, så derfor vil det kræve at der alligevel skal trækkes kabler – og er det så igen skatteyderne, der skal holde for?

Hvis det er sådan at man på forvaltningen har en ide om at der skal opføres mindre industrivirksomheder ved de kommende solcelleparker, synes jeg da man skal skynde sig med at få det med i høringsmaterialet. Så de berørte borgere kan forholde sig til dette, fremfor at anlæggene bagefter skal listes ind af bagdøren.

Jeg har ikke noget imod solceller som sådan, men med de vindmøller vi allerede har i kommunen og de parker der er på vej, så synes jeg egentlig at vi, borgerne i Aabenraa kommune, har gjort vores for den grønne omstilling. Nu må andre gøre deres.

Severin Stollig Sivesgaard,
Bjerndrup Bygade 32, Behrendorf,
6200 Aabenraa

Mehr lesen

Nachruf

Brigitta Lassen
Brigitta Lassen Lokalredaktion Tondern
„Wir trauern um unseren Freund Markus“

Leserbrief

Ejler Schütt
„ Toilet på Fladsten rasteplads“

Nachrufe

Erika Knudsen
„Hans Munk Hansen und Gudrun Westerberg in memoriam“

Leserbrief

Jürgen Beck
„Jollelaugets dans på vulkanen“

Leserbrief

Peter Christensen und Barbara Krarup Hansen
„Pesticider“

Leserbrief

Anders Kronborg und Jesper Petersen
„Socialdemokratiet fastholder truede gymnasier“