Leserbrief

„Replik på vegne af hele Klima-, Vækst- og Udviklingsudvalget“

Replik på vegne af hele Klima-, Vækst- og Udviklingsudvalget

Replik på vegne af hele Klima-, Vækst- og Udviklingsudvalget

Thomas Ørting Jørgensen
Tondern/Tønder
Zuletzt aktualisiert um:

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Im Namen des Ausschusses für Klima, Entwicklung und Wachstum antwortet der Vorsitzende Thomas Ørting Jørgensen (Borgerlisten) auf den veröffentlichten Leserbrief von Torben Ravn zum Thema erneuerbare Energien. Jørgensen unterstreicht, dass in seinem Ausschuss fünf verschiedene Parteien und Personen sitzen, die alle nach den politischen Richtlinien arbeiten.

Det er et faktum at vi sidder 5 forskellige partier og personer i KVU-udvalget, som alle arbejder ud fra de retningslinjer for VE som kommunalbestyrelsen har vedtaget, og som vælgerne har givet os mandat til

Ja, det har været et spændende og resultatskabende første år for Klima, Vækst og Udviklingsudvalget, og 2023 bliver ikke mindre spændende. Om kort tid, formodentlig allerede til april, vil vi i KVU, ØK og KB skulle prioritere blandt de mange VE ansøgninger vi har modtaget i anden runde. 

Og prioritere det skal vi, for de samlede ansøgninger fra de første to runder, overstiger langt den ramme på 100-125 vindmøller og 1500 ha solceller et meget bredt politisk flertal har sat som vores bidrag til Danmarks klimamål og forsyningssikkerhed. 

Som i første ansøgningsrunde, vil vi i KVU i respekt for ansøgerne, og for selv at blive klogere på de enkelte projekter, tilbyde politiske dialogmøder. Her vil de politiske retningslinjer og spørgeskemaet naturligt indgå. Indholdet i disse er offentligt tilgængelige, - blandt meget andet redegør ansøgerne for projekternes frivillige bidrag til bæredygtig vækst og udvikling i hele vores kommune. 

Det er repræsentanter fra det samlede KVU udvalg, dvs Tønder Listen, SF, Venstre, Socialdemokraterne og Borgerlisten, der stiller sig kollektivt til rådighed for ansøgerne. Der er hverken pligt eller praksis for at føre referat fra politiske møder.

I øvrigt er det helt almindeligt, at både VE-projekt-ansøgere samt mange andre, kontakter kommunalbestyrelsesmedlemmer for at gøre opmærksom på en sag og høre hvad det enkelte KB medlem mener.

Thomas Ørting Jørgensen, formand for udvalget for klima, vækst og udvikling

Mehr lesen

Leserbrief

Meinung
Karsten Drøjdal
„Klarhed og åbenhed i Tønder Kommunes beslutningsprocesser“

Leserbrief

Meinung
Torben Struck
„Den Grønne omstilling fortsætter“

Leserbrief

Meinung
Barbara Krarup Hansen
„Afvisning fra Ankestyrelsen“

Leserbrief

Meinung
Allan Svendsen
„Loven gælder også i Tønder Kommune“

Leserbrief

Meinung
Ernstwalter Clees
„Wo bitte gehts zum Herzogtum Süderjütland?“

Leserbrief

Meinung
Preben Rasmussen
„Om at opretholde en armslængdes afstand“