Leserbrief

„Nyttigt at kaste et blik på baggrunden “

Nyttigt at kaste et blik på baggrunden

Nyttigt at kaste et blik på baggrunden

Hans Stengaard Jessen
Sonderburg/Sønderborg
Zuletzt aktualisiert um:

Hans Stengaard Jessen blickt in seinem Leserbrief zurück in die Geschichte, um die Ankündigung Lars Løkke Rasmussens einzuordnen, eine neue Partei gründen zu wollen.

Når Lars Løkke Rasmussen forleden i en BT klumme annoncerede, at han har til hensigt at starte et nyt parti med sekretariatschef og det hele, vil det være nyttigt at kaste et blik på baggrunden for Knud Kristensens exit fra Venstre i 1949 efter en bragende valgsejr i 1947, hvilket viser, at der kan opstå situationer, der medførte at jorden ikke kunne holde til det.

Der var regulære politiske og sproglige forskelligheder, som gjorde, at det blev muligt at vælte ham ved formandsvalget i 1947, hvor Knud i forbindelse med formandsvalget sagde: "Hvis A ka sej nej, så sejer A nej." Det betød på vestjysk, at han ville fortsætte, men valglederen udlagde teksten, som der ikke var ønske om genvalg, og han indkaldte til en valghandling uden den siddende formand.

Det medførte, at Knud Kristensen i 1953 etablerede De Uafhængige, hvorpå han blev dette partis formand uden at blive medlem af Folketinget.

Når man sammenligner Lars Løkke Rasmussens situation med Knud Kristensens, finder man sammenlignelige forhold i form af parti og valgsejr, men det skulle nok ikke undre, om ikke Lars Løkke vil søge at skaffe sig selv en ledelsesfunktion i såvel parti som folketingsgruppe.

Hvor længe det kan holde for Lars Løkke, for der er jo mange partier, og derfor er det gode spørgsmål, hvad der kan lykkes, for De Uafhængige holdt ganske kort.

Hans Stengaard Jessen, Egernvej 1, 6400 Sønderborg

Mehr lesen

Leserbrief

Jan Køpke Christensen
„Åbenhed varer længst kære socialdemokrater“

Leserbrief

Hanne Birgitte Dalgaard
„Jeg tror på gulerod fremfor pisk“

Leserbrief

Nils Sjøberg
„Tyskundervisning skal styrkes“

Leserbrief

Jørgen Popp Petersen, SP-Stadtratsvertreter
„Med 120 km/h mellem Niebüll og Esbjerg“

Leserbrief

Gunnar Pedersen, Aabenraa
„Spændende udvikling på Kilen“