Leserbrief

„Ny uddannelsesstrategi bærer frugt!“

Ny uddannelsesstrategi bærer frugt!

Ny uddannelsesstrategi bærer frugt!

Jesper Steenholdt
Tondern/Tønder
Zuletzt aktualisiert um:

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Jesper Steenholdt, Mitglied im Arbeitsmarktauschuss, freut sich, dass die neue Ausbildungsstrategie der Kommune Tondern fruchtet. Er begrüßt die Ansiedelung der Ausbildung für Informatiker. Ende 2020 habe er sich im Stadtrat für die Ausarbeitung einer Strategie für kürzere akademische Studiengänge eingesetzt.

Onsdag den 1. september tikkede en fantastisk pressemeddelelse med overskriften „Datamatikeruddannelse på vej til Tønder” ind i min mailboks.

Forhistorien er den, at jeg på kommunalbestyrelsesmødet tilbage i december 2020 fremførte en sag for initiativretten med henblik på at udarbejde en strategi for „Tiltrækning af mellemlange videregående uddannelser til Tønder".

Sagsfremstillingen blev godkendt af en enig kommunalbestyrelse og projektet overgivet til Arbejdsmarkedsudvalget. Siden har udvalg, forvaltning og styregruppe arbejdet intenst på færdiggørelsen af materialet til strategien.

Mange interviews, dialogmøder med interessenter, lokale studerende og fagfolk har været en del af hele forarbejdet omkring udarbejdelsen af strategien.

Faktisk har fremgangsmetode og arbejdet med strategien skabt så megen interesse uden for Tønder Kommune, at vi før strategien endelig er på plads, nu bliver overhalet inden om, med etablering af Datamatikeruddannelsen allerede i 2022.

Uddannede datamatikere er eftertragtede i erhvervslivet og nu kan vi byde ind lokalt med denne uddannelse. Der vil være en styrke for de lokale virksomheder, på sigt øge bosætning og skabe endnu mere liv i vores dejlige Tønder Kommune.

Jeg føler mig overbevist, at en samlet Kommunalbestyrelse i dag glædes over tiltaget og herfra skal lyde en stor tak til alle der har været en del af dette projekt.

Jesper Steenholdt
medlem af Arbejdsmarkedsudvalget f. Venstre
Vennemosevej 29, Abild
6270 Tønder

Mehr lesen

Leserbrief

Jonas Rødgaard Jægerlund
„Stop forureningen af vores drikkevand“

Leserbrief

Mogens Nielsen
„Cykelturismen skal styrkes“

Leserbrief

Jens Møller
„Kan turismen øges i Tønder kommune?“

Leserbrief

Jens Møller
„Jens Møller cykler for sikre cykelstier“

Leserbrief

Martin Christiansen
„Eigentlich schade mit so einem Nachruf !“

Leserbrief

Nils Sjøberg
Nils Sjøberg
„Sammen om Lillebælt“