Leserbrief

„ Ny klimalov tæt på aftalebrud“

Ny klimalov tæt på aftalebrud

Ny klimalov tæt på aftalebrud

Nils Sjøberg
Kolding
Zuletzt aktualisiert um:

Radikale-Politiker Nils Sjøberg schaut auf die Steuerreform der Regierung, die diese nach den Worten Sjøbergs „grün" nennt.

Mandag fremlagde regeringen sin nye skattereform. Hele 40 gange kalder regeringen skattereformen grøn. Alligevel er udspillet til en ”grøn skattereform” totalt blottet for de grønne ambitioner, som vi vedtog i Folketinget i foråret. Det er dybt skuffende og tæt til et regulært aftalebrud.

Målet med skattereformen var og er at opfylde Parisaftalen, så temperaturen højest stiger 2 grader. Det skal blandt andet ske ved at skære 70 procent af udledningen af vores drivhusgasser – set i forhold til udledningen i 1990. Heraf skal de 20 millioner ton ifølge Klima Loven findes med skattereformen.

Gennemføres regeringens skattereform vil der mangle 16 millioner ton CO2.

Det er derfor uforståeligt, at regeringen nu løber fra den lov, som vi var et bredt flertal af Folketinget, som stemte for i foråret. Det skal hertil siges, at det var et arbejde at få regeringen med til Klima Loven, og at jeg som radikal vikar i Folketinget var godt tilfreds, da vi fik regeringen til at forstå, at vi må kræve høj afgift på CO2, hvis Danmark skal leve op til sine klimamål.

Dengang lykkedes det med henvisning til rapporter fra Klimarådet, Dansk Industri, de økonomiske vismænd og Rådet for Grønomstilling. Alle taler de for øgede afgifter på CO2.

Jeg vil derfor på det kraftigste opfordre resten af Folketinget til at holde fast i vores aftale med regeringen om en grøn skattereform. Det er helt afgørende at Folketinget lytter til eksperterne, som viser vejen til at begrænse udledningen af drivhusgasser.

Målet er at forbedre klimaet og miljøet. Alt andet vil efter min mening være et svigt overfor vores børn og børnebørn. Kombinerer man det med støtte til grønne tiltag vil man også styrke dansk økonomi. Jeg vil derfor opfordre alle til at fortsætte kampen for en grøn skattereform og for Parisaftalen.

Nils Sjøberg, Radikal folketingskandidat i Sønderjylland

Mehr lesen

Leserbrief

Hans Stengaard Jessen
„Nyttigt at kaste et blik på baggrunden “

Leserbrief

Nils Sjøberg
„Vi skal ha‘ doppeltsporet nu“

Leserbrief

Helge Poulsen
„Jens-Peter Bonde in memoriam“

Leserbrief

Hanne Birgitte Dalgaard
„Jeg kunne næsten ikke få vejret“

Leserbrief

Bernd Carstensen, Højer
„Guinnes Rekordbog“

Leserbrief

Martin Christiansen
„Ein – bisher verweigerter Bericht?!“