Leserbrief

„Nu må det være Rødekros tur“

Nu må det være Rødekros tur

Nu må det være Rødekros tur

Anders Koch-Hørlyck
Rothenkrug/Rødekro
Zuletzt aktualisiert um:

Anders Koch-Hørlyck aus Rothenkrug fordert, mehr für die Schulen im Ort zu tun. Er verweist auf einen Beschluss aus dem Jahre 2016, mit dem man die Schulen an einem Ort sammeln wollte. Außerdem sei bereits damals ein Neubau bei Fladhøj beschlossen worden. Weitere Ideen wurden auf einem Bürgertreffen im September 2019 vorgelegt.

Jeg bliver ofte spurgt ad, hvad sker der med området ved gamle Rødekro‐skole?

Svaret er: Lige nu sker der intet, i hvert fald ikke, hvad den almindelige borger ved af.

Beslutningen om at samle skolerne i Rødekro er fra 2016. Dengang blev det også besluttet, at der skulle bygges nyt ved Fladhøj. Altså har det været kendt i mange år, at man fik et område ledigt.

Allerede dengang kunne man have lagt planer for området, så man var klar, da bygningerne blev forladt i januar 2020. Dette er desværre ikke sket, så derfor er det om at komme i gang.

Ideer er der nok af, der kom frem på borgermødet i september 2019, og som Rødekro‐udviklingsråd har forelagt Vækstudvalget.

Her fremførte jeg også mine ideer, men jeg finder anledning til at fremføre dem igen.

Den nyeste skolebygning (2003 – bygningen) skal bevares og omdannes til et fyrtårn inden for kultur – og familieliv. Vi laver Rødekros Nygadehus, med kreative aktiviteter, café og intimkoncerter. Et kulturelt mødested for alle aldre.

Den helt gamle bygning bør man undersøge, om der er økonomi i til at istandsætte. Den kunne passende indgå i kulturhuset og foreningslokaler.

De resterende skolebygninger rives ned, og der etableres et naturskønt område med park/ vild natur, amfiteater/ friluftsscene, så borgerne i Rødekro kan få et grønt åndehul og et mødested til afholdelse af koncerter sankt hans og andre samlende arrangementer.

Området ved den gamle Røde Mølle, vest for cykelstien, hvor der nu er ungdomsklub, kunne vi omdanne til et unge-område med f.eks. skaterbane, basket, hygge om bål osv. Her skal de unge inddrages i processen, så vi imødekommer deres ønsker.

Jeg ved, at der har været ønsker fremme om et seniorbofællesskab i området. Dette bør tænkes med ind i planerne for området.

Sådan får Rødekro by et løft til gavn for alle byens borgere. Det er let at komme til området, da busstationen og banegården ligger meget tæt på, og der er allerede nu nok parkeringspladser.

Rødekro får et samlingspunkt og et kulturelt fyrtårn, som vil skabe liv og aktivitet i Rødekro midt nu og i fremtiden.

Vi bør investere i kulturen også uden for Aabenraa by.

Anders Koch-Hørlyck, Tværgade 4, 6230 Rødekro
Byrådskandidat for Det Konservative Folkeparti

Mehr lesen

Leserbrief

Birte Schultz
„Åbent brev til Aabenraa Byråd angående Loddenhøj Strand“

Leserbrief

Gunnar Pedersen
„Søbadet ,Makrellen‘ ved Sønderstrand?“

Leserbrief

Hans-Jürgen Beck
„Permanent ødelæggelse af stranden i Loddenhøj“

Leserbrief

Severin Sivesgaard
„Besparelser på busdriften strider mod kommunens egen handleplan“

Leserbrief

Nils Sjøberg
„Vis respekt for samlivet over grænsen“

Leserbrief

Rasmus Andresen
„Die Fischbestände müssen nachhaltig geschützt werden“