Leserbrief

„Nok er nok, atter igen store besparelser på ældreområdet!“

„Nok er nok, atter igen store besparelser på ældreområdet!“

„Nok er nok, atter igen store besparelser på ældreområdet!“

Vertrauensbeauftragte der Gewerkschaft FOA
Hadersleben/Haderslev
Zuletzt aktualisiert um:

Die Vertrauensbeauftragten der Gewerkschaft FOA betonen in ihrem Leserbrief, dass die Schmerzgrenze der Einsparungen im Seniorenbereich längst überschritten worden ist. Nun kommen weitere "Justierungen" hinzu, und ein Ende scheint nicht in Sicht.

Som tillidsrepræsentanter for de faggrupper der arbejder i Voksen- og Sundhedsservice i Haderslev Kommune er vi bekymret for, de forslag til servicejusteringer, der er varslet på området svarende til 7,5 mio. kr. Forslagene kaldes servicejusteringer, vi kalder det besparelser.
Det lyder flot at der i servicejusteringerne beskrives at målgruppen af borgere der rammes, vil være de mest velfungerende, men vi oplever, at de steder vi har omgang med borgerne er der brug for vores hjælp.
Der er bla. foreslået lukning af Hiort Lorenzens dagcenter, reducering af tid til pleje og omsorg til borgere med demenssygdom. Endvidere justering af visiteret hjælp i hjemmeplejen hele døgnet, borgerene vil få færre besøg af kortere varighed. Hjælp til rengøring reduceres fra hver 2. uge til hver 3. uge.

De besparelser er ofte gennemført uden at opgavekravene er mindsket. Vores kollegaer kompenserer for politikernes besparelser, ved at løbe hurtigere end helbredet kan klare. Det belaster arbejdsmiljøet og slører samtidig konsekvenserne af besparelserne på kort sigt.
I år har vi stor bekymring om de 7,5 mio.kr pengene skal også skal findes i 2020 + et merforbrug på 60 mio. kr. i hele kommunen hvor vi også har en ukendt andel.
Konsekvenserne af de sidste års besparelser er en kamp mellem dårlig service og dårligt arbejdsmiljø.

Her er ingen vindere, alle taber.

Af tillidsrepræsentanter under FOA’s overenskomstområde i Haderslev Kommune

Mehr lesen

Leserbrief

Meinung
Thomas Meyer
„Tapetenwechsel und fehlende Transparenz im BDN“

Leserbrief

Thomas Vedsted
„Øget tillid og ansvar til de ansatte!“

Leserbrief

Siemen Baader
„Baumgruppe kämpft für alte Kastanie an der Bücherei“

Leserbrief

Holger Eskildsen
„Den grønne oase er omdannet til den sorte firkant“

Leserbrief

Meinung
Torben Ravn
„Havvind til 14 millioner husstande !“

Leserbrief

Meinung
Horst Leithoff
„Basismitgliedschaft“