Leserbrief

„Muslingeskrab skaber problemer“

Muslingeskrab skaber problemer

Muslingeskrab skaber problemer

Kurt Asmussen
Tingleff/Tinglev
Zuletzt aktualisiert um:

Kurt Asmussen, Vorsitzender des Amateurfischerverbandes in Nordschleswig, beklagt einen schlechten Einfluss der Muschelfischerei auf die Flensburger Förde.

Jeg så på tekst tv en af juledagene, at DR skrev noget om muslinger i Limfjorden.

Det er fuldstændig rigtigt, det der skrives. Der frigøres en mængde kvælstof, når man laver muslingeskrab på havbunden. Men der sker også mange andre ting, som ikke er godt for havmiljøet.

Vi kan fx se, hvad der sker i Lillebælt i disse år.
Jeg skriver dette til jer, da det har vakt min opmærksomhed på dette område.

Jeg er formand for Dansk Amatørfiskerforening i Sønderjylland, har fisket i Aabenraa fjord i mere end 40 år, og der har aldrig være så få fisk i så lang en periode som denne gang.

Det er ikke kun på grund af muslingeskab, men det er da bestemt ikke godt for bæltet. Det er sådan, at der må skrabes muslinger også i de såkaldte Natura 2000-områder.

På et muslingerev er det, vi i fiskemiljøet kalder fiskens vugge. Det skaber en masse små krebsdyr, som de små fisk spiser. Samtidig er det naturlige skjulesteder for dem og ikke mindst for den truede ålebestand.

Det har vi DTUAquas ord for. Jeg er også med i et fangstprojekt for DTU - såkaldt NØGLEFISKER. Det foregår med 3 stk. garn, der er stillet til rådighed fra DTUAqua. Den fangst, der er i disse garn, skal indberettes til dem.

Mine noteringer er faldet meget de sidste 2 år. Nogen mener, det også kan skyldes den brand i det gødningslager i Fredericia i 2016.

Det menes fra myndighedernes side, at det var omkring 9000 ton koncentreret gødning. Jeg har tillige jævnlig kontakt med en erhvervsfisker i Flensborg fjord. Han siger, at hver gang de har skrabet muslinger, fanger han væsentlig færre fisk.

Da jeg også er med i noget, der hedder Vandrådet for Lillebælt, er det lidt fortvivlende at vide, at myndighederne ikke vil offentliggøre deres udledningsværdier fra deres spildevandsanlæg.

Landbruget skal skære ned og ned, mens kommunerne må gøre som de vil. Jeg er nabo til et rensningsanlæg og ved næsten, hvor tit der er overløb i løbet af året, da vi får flere og flere kraftige regnskyl. Dette vandløb går godt nok mod vest, men princippet må være det samme.

Det næste, jeg har undret mig over, er, at pr. 1. januar 2017 blev fredningen af rødspætte & skrubber ophævet. Dengang var myndighedernes svar, at arterne ikke var truet, men nu kan man ikke engang fange til en middag på en gang.

Dansk Amatørfiskerforenings kredsformand for Sønderjylland
Kurt Asmussen
Gårdebyvej 5
6360 Tinglev

 

Mehr lesen

Leserbrief

Antje Beckmann, Elke und Herbert Delfs
„Horups Hotelträume …“

Leserbrief

Meinung
Allan Søgaard-Andersen
„Bekymret for det ekstreme højre“

Leserbrief

Meinung
Uwe Lindholdt
„Natur und Klima können Hand in Hand gehen“

Leserbrief

Meinung
Jan Køpke Christensen
„Sundhedsvæsenet i krise“

Leserbeitrag

Hanns Peter Blume
„Zuzüglertreffen: „Tilflytterhygge – Meet and Greet““

Leserbrief

Meinung
Uwe Lindholdt
„Eine CO₂-Steuer-Steuer auf die Landwirtschaft wird auch dem Meer helfen. “