Leserbriefe

„Man bliver så træt...“

Man bliver så træt...

Man bliver så træt...

Peter Kofod
Apenrade/Aabenraa
Zuletzt aktualisiert um:

Den Vergleich des Handschlags bei der „Grundlovsceremoni“ mit dem Nazismus, den der Apenrader Bürgermeister, Thomas Andresen, letzte Woche gemacht hatte, kann Peter Kofod von der Dänischen Volkspartei nur schwer nachvollziehen.

I Danmark bør der være en ære at få tildelt et dansk statsborgerskab. Det er den ypperste gave som Danmark kan give, og den skal respekteres. Derfor stiller vi også krav om, at man ved ceremonien følger danske normer og traditioner, og heraf følger et taknemmeligt og respektfuldt håndtryk til borgmesteren.

Men nu har Aabenraas borgmester, Thomas Andresen, været i medierne og sammenligne håndtrykket med nazismen. Venstre-borgmesteren mener altså, at det at stille krav til folk, der efter eget ønske er kommet til Danmark og har søgt om statsborgerskab, er det samme som at udrydde befolkningsgrupper og myrde dem i gaskamre. Man begriber næsten ikke hvor dum og usaglig sammenligningen er, men det må Venstre-borgmesteren selv stå til regnskab for.

Med den historieløse udtalelse melder Venstre-borgmesteren sig ind i hylekoret af folk fra den yderste venstrefløj, Europabevægelsens Stine Bosse og Radikale Venstres Zenia Stampe, der ofte dæmoniserer deres politiske modstandere ved at sammenligne en hård indvandringspolitik med systematiske masseudryddelser af millioner af mennesker, som nazisternes rædselsregime stod bag.

Ikke alene er det ualmindeligt useriøst og stupidt. Det er også en voldsom udvanding af historiske tragedier, som millioner af mennesker har lidt under. Ja, det er faktisk decideret respektløst.

Jeg tænker altid, at de burde revurdere og gennemgå deres egen mangel på argumentation, for man må dæleme føle sig presset på saglighed, hvis man kaster om sig med så latterlige beskyldninger og sammenligninger.

Peter Kofod, MEP Dansk Folkeparti
Højgade 15
6100 Haderslev

Mehr lesen

Leserbrief

Edith Tröster
„Åbent brev til Aabenraa Kommune vedr. Loddenhøj jollehavn“

Leserbrief

Martin Christiansen
„Märchenstunden (Märchen -- Kunden)“

Leserbrief

Ejler Schütt
„DF tager flertallets afgørelse om placeringen af Telemuren til efterretning“

Leserbrief

Signe Bekker Dhiman
„Endelig har vi fundet en placering til Telemuren!“

Leserbrief

Hanns Peter Blume
„Es reicht!“

Leserbrief

Gerd Hamdorf
„Zeitraubende Grenzkontrolle“

Leitartikel

Cornelius von Tiedemann
Cornelius von Tiedemann Stellv. Chefredakteur
„Der Mix machts“