Leserbrief

„Lillebælt gisper efter ilt“

Lillebælt gisper efter ilt

Lillebælt gisper efter ilt

Nils Sjøberg
Kolding
Zuletzt aktualisiert um:
Nils Sjøberg Foto: Pressefoto

Der Folketingskandidat der Radikalen in Südjütland, Nils Sjøberg, fordert, dass die Regierung ein Augenmerk auf die Situation im Kleinen Belt legt. Die Muschelfischerei habe schlimme Folgen für den Sauerstoffgehalt unter anderem in der Apenrader und der Flensburger Förde, sagt er.

Iltsvindet i det sydlige Lillebælt, Flensborg, Aabenraa og Haderslev fjorde har aldrig været større på denne årstid end netop nu. Det fremgår af en ny rapport fra Aalborg Universitet. Situationen er katastrofal for fisk, planter og dyr, der lever på havbunden. Jeg vil derfor opfordre til, at vi går sammen på tværs af alle andre politiske interesser og griber ind overfor situationen i det sydlige Lillebælt. Vi kan gøre en forskel i fællesskab.

Tre gange har jeg derfor rejst situation med iltsvind og fiskedød i det sydlige Lillebælt, Flensborg, Aabenraa og Haderslev fjorde overfor miljøminister Lea Wermelin i min periode som barselsvikar i Folketinget i efteråret 19 og i foråret 20.

Siden er sagen ikke fulgt op. Det synes som om, at det der foregår under havets overflade er ligegyldigt. Samtidig har den danske regering endnu engang sagt ja til muslingefiskeri i Flensborg, Aabenraa og Haderslev fjorde, selvom netop muslinger er med til øge iltningen i vandet. Det er stik imod al fornuft.

Vi kan også:

1. Hjælpe med en omlægning af landbruget, så det ikke har brug for at udlede store mængder kvælstof. Som skitseret i et oplæg fra Dansk Landbrug og Naturfredningsforeningen.

2. Begrænse kommunerne udledningen af spildevand.

3. Stoppe al klapning – dumping af mudder ved byggerier i havneområder.

4. Hjælpe med at få dambrugene flyttet ud på åbent hav, så det ikke skader omgivelserne.

5. Stoppe fiskeri med troller som skader havbunden. Det har man gjort i Øresund. Hvorfor så ikke i Lillebælt?

Vi kan gøre meget for at forbedre de indre farvande og i Flensborg, Aabenraa og Haderslev fjorde. Lad os gøre det samme - og nu.

Nils Sjøberg, Radikal folketingskandidat i Sydjylland, Rytterknægten 6, Kolding

Mehr lesen

Leserbrief

Berith Nissen
„Grøn skattereform: Pas på konkurrenceevnen“

Leserbrief

Robert Sylvest Pedersen
„Med tolkninger skal meninger bygges“

Leserbrief

Nils Sjøberg
„ Ny klimalov tæt på aftalebrud“

Leserbrief

Jan Køpke Christensen
„Politikernes hykleri om islam“

Leserbrief

Erika Knudsen
„Zum Tode von Saïd Kirollos“

Leserbrief

Vibeke Syppli Enrum
„Nærhed? Nej, privatisering“