Leserbrief

„Kultur tiltrækker virksomheder“

Kultur tiltrækker virksomheder

Kultur tiltrækker virksomheder

Arne Ohlsen
Hadersleben/Haderslev
Zuletzt aktualisiert um:
Arne Ohlsen Foto: Ute Levisen

Arne Ohlsen verweist in seinem Leserbrief darauf, dass es ohne kulturelle Einrichtungen schwierig werden dürfte, Unternehmen für die Domstadtkommune zu interessieren.

For en halv snes år siden, var der i Byrådet et fællesudvalg for kultur og erhverv. Politikkerne dengang vidste nemlig, at en hovedbetingelse for at tiltrække erhvervsvirksomheder til Haderslev, er et blomstrende kulturliv, derfor er der også en mangel i det spørgeskema DI anvender til vurdering af kommunernes erhvervsklima. Jeg vil stille forslag til vor nye DI-direktør, om at få vurderingen af kommunernes kulturtiltag med i undersøgelsen. Det er klart at alle medarbejdere, kræver naturligvis, at den kommune de vælger, kan tilbyde et optimalt kultur- og fritidsliv.

I 2019-undersøgelsen har Haderslev, til borgmesterens store tilfredshed, forbedret sin placering, hvilket nok siger, at lokale virksomheder er mere tilfredse med kommunen, men intet siger om, hvad kommunen gør for at tiltrække nye virksomheder.

Hvis det lykkes mig at få kulturen med i DI-spørgeskemaet, kunne det jo være politikerne tænkte sig lidt mere om inden de, grundet besparelser, lukker alle de helt egenartede museer, hvis kultur kun Haderslev kan prale med.

Hr. Borgmester, jeg tror ikke, hvis du ville prøve noget helt nyt, at besøge nogle virksomheder, der mangler plads i København, at du kan tilbyde dem plads i diverse tomme museumsbygninger, vil være et salgsargument. Men jeg kan også frygte at når byrådet skal stemme om museerne, ja, så er der igen et stort antal vikarer, der indrømmer de ikke forstår en sk…, men de vil stemme ja alligevel – og det værste, at et større antal byrødder slet ikke vil tage ansvar og derfor stemmer blankt. Demokratiet længe leve.

Arne Ohlsen
Heimdalsvej 30
Haderslev

Mehr lesen

Leserbrief

Meinung
Thomas Meyer
„Tapetenwechsel und fehlende Transparenz im BDN“

Leserbrief

Thomas Vedsted
„Øget tillid og ansvar til de ansatte!“

Leserbrief

Siemen Baader
„Baumgruppe kämpft für alte Kastanie an der Bücherei“

Leserbrief

Holger Eskildsen
„Den grønne oase er omdannet til den sorte firkant“

Leserbrief

Meinung
Torben Ravn
„Havvind til 14 millioner husstande !“

Leserbrief

Meinung
Horst Leithoff
„Basismitgliedschaft“