Leserbrief

„Jeg er gammeldags og borgerlig“

Jeg er gammeldags og borgerlig

Jeg er gammeldags og borgerlig

Kristian Pihl Lorentzen
Ans
Zuletzt aktualisiert um:

Kristian Pihl Lorentzen fragt sich, wie die Regierung die Rechnung für die Corona-Krise bezahlen will. Geld müsse schließlich erst verdient werden, bevor es ausgegeben werden könne, und auch dann könne man es nur einmal ausgeben.

Forleden udtalte statsminister Mette Frederiksen følgende til pressen: Det er „lidt gammeldags“ og „borgerligt“ at gå op i, hvordan regningen for coronakrisen skal betales. Hold da op. Det havde jeg ikke lige set komme. For naturligvis kommer der en stor regning til danskerne i kølvandet på coronaen. Dels i form af tabt velstand på grund af lavere aktivitet i en stor del af erhvervslivet. Dels i form af udgifter til de nødvendige kompensationsordninger, der skal holde hånden under danske job og virksomheder mens krisen raser. Dertil kommer en gigantisk regning til regeringens ulovlige nedlukning af et helt erhverv, nemlig minkbranchen. Mon ikke den regning – inklusiv erstatning til minkavlerne og relaterede virksomheder samt demontering af de tikkende miljøbomber, som minkmassegravene ved Kølvrå og Nr. Felding udgør – lander i omegnen af 20 milliarder kroner.

Jeg vil gerne slå fast, at for Venstre går det aldrig af mode, at spørge om hvor pengene skal komme fra. Penge skal tjenes før de kan bruges. Og penge kan kun bruges én gang. Så kald mig bare gammeldags og borgerlig – det er i denne sammenhæng en hædersbetegnelse. Afslutningsvis vil jeg konstatere, at regeringen i ledtog med venstrefløjen fører en højrød økonomisk politik, der gør os alle fattigere og dermed undergraver vores beskæftigelse og fælles velfærd på længere sigt. De 30 gennemførte stigninger i skatter og afgifter siden valget gør os alle fattigere. Jeg kan dog garantere, at Venstre vil kæmpe for at trække tingene i den rigtige retning, herunder arbejde for nødvendige reformer, der gør os alle rigere.

Kristian Pihl Lorentzen, Hermelinvej 4, Ans
MF for Venstre

Mehr lesen

Leserbrief

Helge Poulsen
„Uwe Ehrich i rollen som Danmarks åndelige vejleder“

Leserbrief

Katrine Hoop, Vibeke Syppli Enrum
„Enhedslisten Syddanmark og Die Linke Flensborg støtter ikke en bro mellem Als og Fyn“

Leserbrief

Jan Køpke Christensen
„Plejehjemsbeboere skal behandles med værdighed “

Leserbrief

Uwe Ehrich
„Sprog og ånd – Et åbent brev til Danmarks kultur- og kirkeminister Joy Mogensen“

Leserbrief

Dorthe Schmittroth Madsen
Dorthe Schmittroth Madsen
„Die hybride Identität im Grænselandet zu stärken und behüten ist Aufgabe des Regionsrats“

Leserbrief

Faisal Shojai und Nils Sjøberg
„Hören Sie auf die Bürger“