Leserbrief

„Jeg er gammeldags og borgerlig“

Jeg er gammeldags og borgerlig

Jeg er gammeldags og borgerlig

Kristian Pihl Lorentzen
Ans
Zuletzt aktualisiert um:

Kristian Pihl Lorentzen fragt sich, wie die Regierung die Rechnung für die Corona-Krise bezahlen will. Geld müsse schließlich erst verdient werden, bevor es ausgegeben werden könne, und auch dann könne man es nur einmal ausgeben.

Forleden udtalte statsminister Mette Frederiksen følgende til pressen: Det er „lidt gammeldags“ og „borgerligt“ at gå op i, hvordan regningen for coronakrisen skal betales. Hold da op. Det havde jeg ikke lige set komme. For naturligvis kommer der en stor regning til danskerne i kølvandet på coronaen. Dels i form af tabt velstand på grund af lavere aktivitet i en stor del af erhvervslivet. Dels i form af udgifter til de nødvendige kompensationsordninger, der skal holde hånden under danske job og virksomheder mens krisen raser. Dertil kommer en gigantisk regning til regeringens ulovlige nedlukning af et helt erhverv, nemlig minkbranchen. Mon ikke den regning – inklusiv erstatning til minkavlerne og relaterede virksomheder samt demontering af de tikkende miljøbomber, som minkmassegravene ved Kølvrå og Nr. Felding udgør – lander i omegnen af 20 milliarder kroner.

Jeg vil gerne slå fast, at for Venstre går det aldrig af mode, at spørge om hvor pengene skal komme fra. Penge skal tjenes før de kan bruges. Og penge kan kun bruges én gang. Så kald mig bare gammeldags og borgerlig – det er i denne sammenhæng en hædersbetegnelse. Afslutningsvis vil jeg konstatere, at regeringen i ledtog med venstrefløjen fører en højrød økonomisk politik, der gør os alle fattigere og dermed undergraver vores beskæftigelse og fælles velfærd på længere sigt. De 30 gennemførte stigninger i skatter og afgifter siden valget gør os alle fattigere. Jeg kan dog garantere, at Venstre vil kæmpe for at trække tingene i den rigtige retning, herunder arbejde for nødvendige reformer, der gør os alle rigere.

Kristian Pihl Lorentzen, Hermelinvej 4, Ans
MF for Venstre

Mehr lesen

Leserbrief

Renate Sternkopf
„Artikelserie „Mobilität in Nordschleswig"“

Leserbrief

Hans Stengaard Jessen
„Nyttigt at kaste et blik på baggrunden “

Leserbrief

Nils Sjøberg
„Vi skal ha‘ doppeltsporet nu“

Leserbrief

Helge Poulsen
„Jens-Peter Bonde in memoriam“

Leserbrief

Bjarne Lund Henneberg
„Det gode skib Tønder“

Leserbrief

Henrik Frandsen, Barbara Krarup Hansen, Anders Kronborg und Jesper Petersen
„Politiet tættere på borgerne - i hele kommunen“

Wort zum Sonntag

Ole Cramer
„Das Wort zum Sonntag, 18. April 2021“