Leserbrief

„Højkro“

Højkro

Højkro

Bernd Carstensen, Højer
Hoyer/Højer
Zuletzt aktualisiert um:

Der Zerfall des historischen Højkros bei Süderseiersleff wurmt Bernd Carstensen aus Hoyer. Es sei ein ausgeprägter Wunsch vieler, diese Gastwirtschaft vor ihrem vollständigen Ruin zu bewahren. Carstensen sieht die Kommune Tondern in der Pflicht.

Til Kommunalbestyrelsesmedlemmer i Tønder Kommune

Der er et udpræget ønske om, at den historiske, fredede Højkro reddes fra det totale forfald. Gentagne gange er der gjort opmærksom på den dårlige vedligeholdelsestilstand, som kroen befinder sig i. I fredningsparagrafferne for en bygning kan bl.a. læses, at ejeren er forpligtet til at sørge for, at huset holdes under „tag og fag”.

Det gælder tilsyneladende ikke for Højkro. Til alt held har vi dog 31 borgerrepræsentanter, der skal varetage borgernes interesser.

Til udførelsen af borgernes interesser m.m. har de dannet en forening. Men hverken denne forening, Kommunalbestyrelsen, eller borgerrepræsentanterne synes dog at være sig deres ansvar bevidst med hensyn til den historiske, fredede Højkro.

I forbindelse med Tøndermarskinitiativet ses, at kommunen ved dispensationer kan omgås utallige love, som ingen private mennesker kunne drømme om. Når kommunen kan erhverve 8 stk. bordbænkesæt med eller uden dispensation til 75.000 kr stykket, må de også sagtens kunne sørge for med eller uden dispensation, at den fredede Højkro på en eller anden måde kan bibeholdes for eftertiden, et virkeligt stort ønske af rigtig mange borgere, og der er mange, som ville blive meget, meget tilfredse.

Til valget til efteråret vil det ikke være en ulempe, hvis man havde vedligeholdelsen af Højkro med på sit program.

Bernd Carstensen

Klintvej 19, 6280 Højer

Mehr lesen

Leserbrief

Peter Christensen und Barbara Krarup Hansen
„Pesticider“

Leserbrief

Barbara Krarup Hansen
„Uddannelse i rotation i ældreplejen i Tønder Kommune“

Leserbrief

"Sonja Miltersen
„Tilgængelighed“

Leserbrief

Bernd Carstensen, Hoyer
„Har Tønder Kommune opgivet?“

Leserbrief

Anders Kronborg und Jesper Petersen
„Socialdemokratiet fastholder truede gymnasier“

Leserbrief

Jan Køpke Christensen
„Barnebrude skal bekæmpes! “