Leserbrief

„Hilf der Natur im eigenen Garten“

Hilf der Natur im eigenen Garten

Hilf der Natur im eigenen Garten

Helen Dalvig
Sonderburg/Sønderborg
Zuletzt aktualisiert um:
Foto: Unsplash

Die Sonderburger Künstlerin Helen Dalvig hat sich vom Bauern Frank Eriksen bei Danmarks Radio inspirieren lassen: Sie hofft, dass auch andere den Insekten helfen werden.

„Giv os naturen tilbage” lyder overskriften på en udsendelsesrække på DR1 TV, hvor der er fokus på Hjørring kommune, som i samarbejde med bl.a. Bonderøven Frank Eriksen sætter ord og handling på at give os naturen tilbage.

Jeg ser udsendelserne med stor glæde og vældig begejstring og tænker, at således må vi også gøre i Sønderborg. Borgmesteren i Hjørring laver sin have om til delvis vild have (opskriften kan man google sig til i „vild med vilje”, hvor det i Hjørring er Bonderøven som hjælper på vej.

Der skal omstilling til i folks bevidsthed til at begribe, at der IKKE på alle byens græsarealer skal klippes ned, at den lille selvkørende plæneklipper ikke skal drøne rundt overalt. Med lidt manpower skal græsset skrælles af på mindre områder i folks haver. På de offentlige og firma områder, på boligforenings arealer osv. må maskineri tages i brug. Dernæst skal der sås masser af blomsterfrø, vel at mærke de mest egnede netop til sommerfugle, bier og insekter. Og sidst men ikke mindst så må folk, både haveejere, boligforeninger og landmænd holde op med at sprøjte gift, da det jo netop dræber al liv.

Og vi må huske, at der ikke er noget, som hedder ukrudt, for alt hvad der dukker op af jorden er jo en gave til os fra naturen.

Og HVORFOR så al det arbejde og laven om på tingene? Jo som bonderøven siger: Hvis vi bare sidder på vores flade og laver ingenting, så dør naturen fuldstændig. Fuglebestanden, som lever af insekter, er meget kraftig for nedadgående og mange sommerfuglearter og insekter er helt forsvundet.

Det drejer sig ikke om misforstået romantik og idyl, men om vores overlevelse.

Og det ender til sidst med, at vi blot sidder og glor ud ad vore vinduer og ikke kigger på andet end den lille plæneklipperobot eller den lille robot, som nok snart udvikles til at bestøve vore planter.

Helen Dalvig, Frihedsalle 41 st. th., Sønderborg

Mehr lesen

Leitartikel

Volker Heesch
Volker Heesch Hauptredaktion
„Corona-Abwehr mehr als ein Wirtschaftsfaktor“

Leitartikel

Volker Heesch
Volker Heesch Hauptredaktion
„Natur benötigt Platz in Stadt, Dorf und Land“

Leserbrief

Nils Sjøberg
„Rent drikkevand er ingen selvfølge“

Leserbrief

Jens Peter Lauge Giversen
„Demokrati?“