Leserbrief

„Glidebane „Kløften Park”“

Glidebane „Kløften Park”

Glidebane „Kløften Park”

Preben Rasmussen
Hadersleben/Haderslev
Zuletzt aktualisiert um:
Das Haus Nr. 11 am Aastruper Weg. Es liegt in unmittelbarer Nachbarschaft zum Wohnkomplex Kløften Park von Investor Torben Arevad. Foto: Ute Levisen

Preben Rasmussen reiht sich ein in den Chor jener, die vor einem Abriss der Patriziervilla am Aastruper Weg 11 zugunsten einer Erweiterung des Wohnkomplexes Kløften Park warnen.

Når noget er stemplet bevaringsværdigt (kategori 4), skal man ikke rive det ned. Der er igangsat en glidebane i kommunen, hvor man først rev Hotel Pauli, Vojens, ned, og nu - måske - ejendommen Aastrupvej 11. Ikke blot er villaen (og grunden) bevaringsværdig, men det er også et åndehul i byrummet, som bliver mere og mere tæt (Havnen). Jeg er enig i alt, hvad der har været skrevet omkring byggeriet (”By & Land”, tandlæge, Erik Vilain/naboer, museumsdirektør, Peter Dragsbo, m.fl.), og bakker det fuldstændigt op.
Gaden rummer nogle af Haderslevs fineste villaer (Hjemstavnsstil & Bedre Byggeskik) og skulle helst danne en helhed. Aastrupvej er en villavej og ikke en fragmenteret bydel. Endnu er træalléen (bøg/fyr) bevaret, andre steder er den for længst fældet (Aabenraavej). Er noget bevaringsværdigt, er dette ikke til diskussion eller indledningen på en glidebane (kommune, skriv dig det bag øret!). Jeg undrer mig over, at nogle investorer har så stor en kapital (købmand i et supermarked).
Skal Haderslev være andet end bare boliger, boliger, boliger…? Der er en usund konkurrence kommunerne imellem om at tiltrække flest tilflyttere (og i øvrigt skal kommunen overveje, hvad den p.t. har gang i!).
En by med bare boliger og uden frirum/åndehuller er ikke interessant. En konkurrence, der også går på motorveje, som alle borgmestre råber på. Havnen har man spoleret med boliger; og kald det ikke en havn længere!
PS: Kommunalbestyrelse, høringssvar/indsigelser er pligtlæsning!

Preben Rasmussen,
Moltrupvej 43, Haderslev

Mehr lesen

Leserbrief

Meinung
Thomas Meyer
„Tapetenwechsel und fehlende Transparenz im BDN“

Leserbrief

Thomas Vedsted
„Øget tillid og ansvar til de ansatte!“

Leserbrief

Siemen Baader
„Baumgruppe kämpft für alte Kastanie an der Bücherei“

Leserbrief

Holger Eskildsen
„Den grønne oase er omdannet til den sorte firkant“

Leserbrief

Meinung
Helge Poulsen
„Er Stefan Seidler mindretallets nye støttepædagog?“

Leserbrief

Meinung
Gösta Toft, Gerhard Mammen
„Gerhard Mammen und Gösta Toft zu den Plänen der AG Zukunft“