Leserbrief

„Fugletunnel gennem diget NEJ TAK“

Fugletunnel gennem diget NEJ TAK

Fugletunnel gennem diget NEJ TAK

Uwe Petersen
Hoyer/Højer
Zuletzt aktualisiert um:

Im Rahmen der Tonderner Marach-Initive soll ein Vogelobservatorium für die Besucher gebaut werden. Dazu muss ein Loch in den alten Hoyer-Deich gegraben wird. Dazu sagt Landwirt Uwe Petersen aus Hoyer Nein.

Vedr. artikel i Nordschleswiger den 8.10.20

Tønder Kommune (TK) tromler stadigvæk derudaf for at gennemføre sit prestigeprojekt, selv om digelaget er modstander, ikke godkendt af kogsbestyrelsen hvor diget hører med under, indtager lodsejervej på indersiden af diget (uvedkommende færdsel forbudt), hvor man allerede har anlagt „Marskstien“. (Ulovligt ?)

Hele den lokale styring, som har fungeret i hundredevis af år sættes ud af spil. TK kan det hele, opstår der problemer, dispenseres der. Forstår TK stadigvæk ikke at Siltoftvejen, befolkningen langs vejen, og naturen ikke tåler mere trafik, i år helt ekstremt, og ikke alle hensynsfulde. Projektet blev præsenteret som turistmagnet, men Bo Jessen (BJ) TK tror ikke på 100.000 besøgende, opstår der senere problemer vil man se på sagen igen.

Sludder, river i det så ned igen? Ved godt at i ikke vil at lokalbefolkningen blander sig. Mange mener ligesom mig at stedet er total malplaceret, der er næsten ingen fugle på stedet.

Man bygger fugleobservationssteder hvor der er fugle. Se på Tyskland som har bygget et på grænsedæmningen ved saltvandssøen, hvor der virkelig er noget at se på. Men åbenbart er det kun arkitekter udefra eller folk fra TK der har forstand på tingene, og mener lige her er der mange fugle. Jeg glæder mig til at BJ kommer ud og viser mig de mange fugle som påstås skulle findes på stedet.

Den samme mulighed har i også ved Vidåslusen, eller i helhjertet arbejder for at genåbne vejen langs Saltvandssøen. Måske kun 1/2 til 1 km fra Vidåslusen. Der kunne bygges et fugleobservationssted som ville sætte Højer på Danmarks kortet. Ingen problemer med vejforhold eller parkeringspladser. Der får A.P. Møller kvalitet for sine 6 mill. kr.

Uwe Petersen
Siltoftvej 44
6280 Højer

Mehr lesen

Leserbrief

Bernd Carstensen, Hoyer
„Højer Sluse og Digesikkerhed“

Leserbrief

Mogens Nielsen
„Karantæne“

Leserbrief

Bernd Carstensen, Hoyer
„Sikkerhed og turisme“

Leserbrief

Mogens Nielsen, Lügumkloster
„Aben flytter altid med…“

Leserbrief

Nils Sjøberg
„Rent drikkevand er ingen selvfølge“

Leserbrief

Jens Peter Lauge Giversen
„Demokrati?“