Leserbrief

„Forhammer imod vanvidskørsel“

Forhammer imod vanvidskørsel

Forhammer imod vanvidskørsel

Kristian Pihl Lorentzen
Ans
Zuletzt aktualisiert um:

Kristian Pihl Lorentzen begrüßt die Vereinbarung für höhere Strafen bei rücksichtslosem Fahren (vanvidskørsel).

I de seneste år er der konstateret et accelererende problem med hensynsløs og dødsensfarlig vanvidskørsel, der bragt menneskeliv i fare og ledt til dybt tragiske trafikdrab. Politiet vurderer, at der er ofte en kobling mellem vanvidsbilisterne og bandemiljøet. Det kan vi som samfund ikke leve med og dette uvæsen skal stoppes effektivt. Nok er nok!

På denne baggrund er det godt nyt, at Venstre sammen med regeringen og andre partier har indgået en bred aftale, der for alvor bringer forhammeren i spil overfor vanvidsbilisterne. Fremover konfiskeres bilen på stedet i førstegangstilfælde, uanset om den vanvittige fører ejer den, har lånt den, eller leaset den. Og der vanker 20 dages ubetinget fængsel på stedet samt frakendelse af kørekortet i mindst 3 år.

Vanvidskørsel bliver i den kommende lovgivning defineret som kørsel med en alkoholpromille på over 2,0, hastighed på over 200 km/t, eller hastighed på mere end 100 km/t med samtidig overtrædelse af fartgrænsen med mere end 100 pct. Sidstnævnte indebærer, at forhammeren falder, hvis man kører mere end 100 km/t i bymæssig bebyggelse. Desuden skærpes straffen markant for uagtsomt manddrab, betydelig legemsbeskadigelse og flugtbilisme som følge af vanvidskørsel.

For at give seriøse leasingfirmaer bedre mulighed for at forebygge store tab ved konfiskation af biler vil firmaerne fremover få mulighed for at checke en række forhold hos leasingtagere før kontrakt indgås, herunder straffeattest og økonomiske forhold. Men det står klart, at man fremover skal tænke sig rigtig godt om får man låner eller lejer sin bil ud. Hvis det viser sig, at der er tale om en vanvidsbilist, så er bilen tabt - uanset om den koster 20.000 kr. eller 2 mio. kr.

De nye tiltag er markante, men desværre nødvendige. Vi vil ikke tolerere vanvidskørsel. Herunder sætter vi en stopper for lyssky firmaer, der gennem stråmænd leaser store biler ud til kriminelle bander, der så stiller dem til rådighed for bandens medlemmer med vanvidskørsel til følge. Fremover falder forhammeren hårdt og ubønhørligt!

Kristian Pihl Lorentzen, MF og transportordfører for Venstre
Hermelinvej 4, Ans

Mehr lesen

Leserbrief

Gerhard Bertelsen
„Mehr Ausbildungen nach Sonderburg“

Leserbrief

Dänische Kulturvereine und -organisationen
„Åbent brev til statsminister Mette Frederiksen fra Danmarks kulturliv“

Leserbrief

Jan Prokopek Jensen
„Panik bei Venstre und DF?“

Leserbrief

Nicky und Manfred Koch Vogt
„Mobning af ansatte accepteres i den tyske børnehave“

Leserbrief

Renate Sternkopf
„Artikelserie „Mobilität in Nordschleswig"“

Leserbrief

Bjarne Lund Henneberg
„Det gode skib Tønder“

Wort zum Sonntag

Ole Cramer
„Das Wort zum Sonntag, 18. April 2021“