Leserbrief

„En ny fremtid for det tidligere lærerseminar i Tønder“

En ny fremtid for det tidligere lærerseminar i Tønder

En ny fremtid for det tidligere lærerseminar i Tønder

Jesper Steenholdt, V-Stadtratsmitglied
Tondern/Tønder
Zuletzt aktualisiert um:

Die seit 2009 leer stehenden Gebäude des früheren Lehrerseminars in Tondern sollen für Unterrichtszwecke weiter genutzt werden. Der Stadtrat müsse sich daher geschlossen dafür bewerben, wenn Studien aus den Universitäten in die Provinz verlagert werden. Tondern hätte den nötigen Platz, meint Stadtratsmitglied Jesper Steenholdt.

Ved Økonomiudvalgets møde den 20.8.2019 var der optræk til et salg af det gamle Seminarium. FGU Sønderjylland der er hjemmehørende på Campus i Tønder havde vist interesse for bygningen i hjertet af Tønder.

Seminariets bygninger havde stået tomme siden 2019 efter at SFO flyttede ind i Grundskolernes bygninger, og et salg en oplagt mulighed af få tilpasset kommunens bygningsmasse.

Heldigvis blev et salg taget af bordet med begrundelsen, „at et salg afventer, at der forefindes en plan for strategisk byudvikling i Tønder“. Strategisk byudvikling virker som en udefineret faktor uden indhold, og hvem skal næste køber være, hvem ved?

Jeg og sikkert mange borgere i Tønder er af den mening bygningen er opført med henblik på undervisning og det er den vej en fremtidig strategi skal gå i retning af.

Det er på tide, at der arbejdes for en udflytning af universitetsuddannelser fra de store universitetsbyer, der er et behov og Tønder har rammerne.

En udflytning af universitetsuddannelser giver de unge en mulighed for et studie lokalt, samt medvirke til at lokale virksomheder får adgang til den efterspurgte højtuddannede, men manglende arbejdskraft.

Jeg mener derfor vi, som en samlet Kommunalbestyrelse allerede i indeværende valgperiode, skal sikre strategien er på plads. Vi som kommune har hverken tid eller råd til et så vigtigt udviklingspotentiale går tabt i strategier uden indhold!

Jesper Steenholdt, Medlem af Kommunalbestyrelsen og Arbejdsmarkedsudvalget for Venstre
Vennemosevej 29, Abild
6270 Tønder

Mehr lesen

Leserbrief

Bernd Carstensen, Hoyer
„Højer Sluse og Digesikkerhed“

Leserbrief

Mogens Nielsen
„Karantæne“

Leserbrief

Bernd Carstensen, Hoyer
„Sikkerhed og turisme“

Leserbrief

Mogens Nielsen, Lügumkloster
„Aben flytter altid med…“

Leserbrief

Jan Køpke Christensen
„Mindeord over tidligere Trafikminister Kaj Ikast“

Leserbrief

Ragner Häbel
„De glemte Landsbyer“