Leserbrief

„En håndsrækning til småbørnsforældrene“

En håndsrækning til småbørnsforældrene

En håndsrækning til småbørnsforældrene

Stadtratsmitglied Claus Hansen
Tondern/Tønder
Zuletzt aktualisiert um:

Die Schulen, Kindergärten und -krippen sind aufgrund des Coronavirus geschlossen. Daher schlägt Stadtratsmitglied Claus Hansen (Liberale Allianz) vor, dass die Kommune keine Elternbeiträge erhebt.

Alle ved hvad vi taler om. Coronakrisen. Alle ved, at daginstitutioner og skoler er lukkede, og at børnene derfor skal holdes hjemme, for at undgå smittespredningen.

Og det er godt.

Men ved vi også, at småbørnsforældrene stadigvæk skal betale for en vuggestueplads eller en daginstitutionsplads, selvom børnene ikke er i vuggestuen eller børnehaven? Er det rimeligt at småbørnsforældre på nuværende tidspunkt skal betale til kommunen for pasning af deres børn, selvom de passer dem derhjemme? Er det rimeligt at småbørnsforældrene som måske på grund af denne krise ar skullet gå ned i tid, eller måske er blevet fyret stadigvæk skal betale for en ydelse som de ikke får?

Det mener jeg ikke.

Derfor rejste jeg spørgsmålet overfor økonomiudvalget torsdag, den 26. marts. Nu må jeg på grund af tavshedspligten jo ikke sige hvad de øvrige medlemmer af økonomiudvalget sagde til denne problemstilling, for så ville jeg måske komme i fængsel. Men, min konklusion på baggrund af drøftelserne var i hvert fald, at jeg vil rejse sagen politisk, så vi kan give småbørnsforældrene en håndsrækning.

Og jeg tror på, at der vil være opbakning til forslaget, når nu selve Venstres top med undervisningsordfører Ellen Trane Nørby i spidsen mener at egenbetalingen bør sløjfes. Og når den nyvalgte bormesterkandidat for Socialdemokratiet i Tønder kommune, Barbara Krarup Hansen, efter eget udsagn ønsker at være børnenes borgmester, så bør den sag da være i vinkel?

Jeg rejser derfor sagen politisk, så vi kan give småbørnsforældrene en håndsrækning i denne situation.

Mehr lesen

Leserbrief

Jesper Steenholdt
„Turismedestination Sønderjylland et stærkt kort“

Leserbrief

Britt Tryde Haarløv & Harald Christensen
„Færdiggørelse og nyt projektforslag ved Amtmandens have“

Leserbrief

Claus Hansen
„Drop mistænkeliggørelsen og lyt til erhvervet“

Leserbrief

Mogens Nielsen, Lügumkloster
„Den der har evnen, har pligten“

Leserbrief

Jan Køpke Christensen
„Smukke Dybbøl Mølle skal på finansloven“