Leserbrief

„En drøm om et endnu stærkere nært sundhedsvæsen“

En drøm om et endnu stærkere nært sundhedsvæsen

En drøm om et endnu stærkere nært sundhedsvæsen

Børge Koch
Hadersleben/Haderslev
Zuletzt aktualisiert um:

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Im Zuge der bevorstehenden Kommunalwahl geht der Spitzenkandidat und Kommunalratsabgeordnete der Radikalen Venstre, Børge Koch, auf den Wunsch seiner Partei ein, künftig noch bessere Rahmenbedingungen für ein bürgernahes Gesundheitswesen in der Kommune Hadersleben zu schaffen.

Står det til Radikale Venstre i Haderslev Kommune bør vi fortsat styrke indsatsen i forhold til det borgerrettede arbejde med sundhedsfremme og forebyggelse. Haderslev Kommune har et potentiale til at placere sig i den bedste halvdel sammenlignet med andre kommuner i Region Syddanmark.

Den kommende kommunale indsats skal ind i et langsigtet spor, hvor det borgerrettede arbejdet med sundhedsfremme og forebyggelse styrkes og tilrettelægges over en lang årrække, - for arbejdet og resultaterne af det sundhedsfremmende og forebyggende arbejde tager tid!

Al sundhedsfremme og forebyggelse handler om at finde balancen mellem – på den ene side forbud og påbud – og på den anden side individets ret til at tilrettelægge sit liv.

Med andre ord er der en udfordring i at definere forholdet mellem kommunens ansvar og individets ansvar for sundhed.

For Radikale Venstre er det væsentligt, at Haderslev Kommune bliver endnu bedre til at skabe rammerne inden for hvilke, det bliver let for borgeren at træffe det sunde valg.

Radikale Venstres mål er derfor at give mere kvalitet i livet og forlænge livet. At give borgeren bedre muligheder for at tage ansvar for egen og andres sundhed samt at udligne forskelle i sundhed blandt borgerne i kommunen.

Sideløbende med dette, skal der findes nye tilgange og nye samarbejdsformer til det rehabiliterende område. Vi skal i Haderslev Kommune finde den mulige fremtidige løsning på tværs af de kommunale "siloer" og på tværs af Region Syddanmark (sygehusene), praksissektoren og Haderslev Kommunes ydelser og tilbud.

Børge Koch,
Byrådsmedlem for Radikal Venstre i Haderslev Kommune,
Teglgårdsvej 23,
6100 Haderslev

Mehr lesen

Leserbrief

Meinung
Thomas Meyer
„Tapetenwechsel und fehlende Transparenz im BDN“

Leserbrief

Thomas Vedsted
„Øget tillid og ansvar til de ansatte!“

Leserbrief

Siemen Baader
„Baumgruppe kämpft für alte Kastanie an der Bücherei“

Leserbrief

Holger Eskildsen
„Den grønne oase er omdannet til den sorte firkant“

Leserbrief

Meinung
Torben Ravn
„Havvind til 14 millioner husstande !“

Leserbrief

Meinung
Horst Leithoff
„Basismitgliedschaft“