Leserbrief

„Dobbeltspor og elbiler“

Dobbeltspor og elbiler

Dobbeltspor og elbiler

Nils Sjøberg
Kolding
Zuletzt aktualisiert um:

Aus Anlass der momentanen Transportverhandlungen im Folketing sieht Nils Sjøberg den entscheidenden Moment gekommen, in dem der zweigleisige Ausbau der Bahnstrecke zwischen Tingleff und Pattburg sowie der Bau einer nachhaltigen festen Als-Fünen Querung auf die Tagesordnung gesetzt werden sollten.

De helt aktuelle transportforhandlinger i Folketinget kan få afgørende betydning for Syd- og Sønderjylland. Det er nu, at der er mulighed for bringe dobbeltsporet mellem Tinglev og Padborg på banen, og at tage beslutningen om en bæredygtig AlsFyn Forbindelse.

To store projektor, som vil få afgørende betydning for en aflastning af godstrafikken, begrænse person- og lastbiltrafikken og bringe vores landsdel tættere på resten af Danmark.

Tal fra Transportministeriet viser således, at alene CO2-udledningen fra person- og lastbiler udgør en tredjedel af Danmarks samlede CO2-udledning.

Med en investering på højest en milliard er gevinsten ved en genetablering af dobbeltsporet mellem Tinglev og Padborg så indlysende for miljøet og erhvervslivet, at det bør gennemføres nu. Alt andet er efter min mening dybt utroværdigt. Således støttede alle partier dobbeltsporet, da det lykkedes for mig at få sat fokus på det som barselsvikar i Folketinget i foråret. Så det er nu, at det skal vedtages.

Indtil nu har transportforhandlingerne dog alene drejet sig om elbiler. Her er det vigtigt, at få regeringen til at forstå at afgiften på elbiler skal være meget lavere end på diesel og benzin biler, hvis vi skal nå 70 procent reduktion af CO2 i 2030. Men det ene udelukker ikke det andet. Det er nu, at snak skal blive til handling.

Nils Sjøberg,
Folketingskandidat for Radikale Venstre og 1. suppleant til Folketinget i Syd- og Sønderjylland,
medlem af den radikale hovedbestyrelse,
Rytterknægten 6, 6000 Kolding

Mehr lesen

Leserbrief

Nils Sjøberg
„Rent drikkevand er ingen selvfølge“

Leserbrief

Jens Peter Lauge Giversen
„Demokrati?“

Leserbrief

Martin Christiansen
„Vergleiche unterschiedlicher Gewichtungen“

Leserbrief

Berith Nissen
„Grøn skattereform: Pas på konkurrenceevnen“

Leserbrief

Martin Christiansen
„Nachruf auf den Tod von Gerhard Rossen“

Leserbrief

Erika Knudsen
„Zum Tode von Saïd Kirollos“