Leserbrief

„ Debatindlæg i forbindelse med Grundlovsdag“

Debatindlæg i forbindelse med Grundlovsdag

Debatindlæg i forbindelse med Grundlovsdag

Jan Køpke Christensen
Apenrade/Aabenraa
Zuletzt aktualisiert um:

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Jan Køpke Christensen von den Neuen Bürgerlichen unterstreicht in seinem Leserbrief im Vorfeld des Grundgesetztages den Wert des Gesetzes für Dänemark und für die Dänen und sieht nicht nur die EU als Bedrohung für das Grundgesetz an.

Det at kunne fejre Grundlovsdag er en glædens dag. Både fordi Danmarks Riges Grundlov, muligvis er den bedste forfatning, som nogensinde er skrevet – og fordi den er vores – som danskere. Men – også fordi denne dag er et vidnesbyrd om mange af de ting, som er danske.

Overgangen til demokrati var for mange lande, endda nabolande, lang og blodig. Vi skal prise os lykkelig for, at generationerne før os, stod forankret så nært i en fælles nationalfølelse - en følelse af samhørighed, om at det her til lands kunne foregå meget mere fredeligt. 

Når jeg mener, at Grundloven muligvis er den bedste forfatning, som nogensinde er skrevet, så skyldes det noget meget specifikt. Der har været gode grundlovsændringer, særligt Kvindernes stemmeret, men én tilføjelse til Grundloven, vil jeg stille mig kritisk overfor.

Grundloven er som bekendt skrevet af det danske folk og for det danske folk, og derfor er Grundlovens paragraf 20 - muligheden for afgivelse af national suverænitet - bestemt ikke noget der er til gavn for Danmark.

Tværtimod skal vi have vores suverænitet tilbage. Altså frihed, folkestyre og national suverænitet. Den samhørighed, som i mange, hundrede år, har bundet det danske folk sammen, og som har båret os gennem historiens vilde vinde, må vi aldrig give afkald på.

I øjeblikket er der to trusler mod vores frihed, folkestyre og den nationale suverænitet. For det første - Truslen fra EU. Jo mere EU overtager styringen, jo mindre betydning har vores Grundlov.

For det andet – truslen fra de mange mennesker, fra specielt de ikke-vestlige lande, som er kommet hertil. Blandt disse er der mennesker som ønsker sig et fundamentalt anderledes system end det danske, og som flertals-politikere i årtier har tilladt at komme til landet.

Hvis Grundloven, eller andre danske forhold skal ændres, skal forandring komme fra folkedybet. Absolut ikke udefra. Vi skal bekæmpe truslerne - så vi i rette tid kan sikre, at generationerne efter os, også kan fejre Grundlovsdag som en dansk festdag.

Den tidligere britiske ambassadør i Danmark, Sir James Mellon, skrev i sin bog ”Og gamle Danmark” at ”danskerne ikke er en nation – de er en stamme”. Og han fortsatte: ”Det er styrken i deres fællesskab, og det er grunden til, at de stoler urokkeligt på hinanden. En stamme har en indre styrke, er homogen i en grad, en nation aldrig kan nå, og netop stammefølelsen er altafgørende for danskernes syn på verden omkring dem”

Stammefølelsen er vigtigt at bevare, når vores danske værdier skal bevares. God Grundlovsdag. 

Jan Køpke Christensen, Folketingskandidat i Sydjyllands Storkreds. Nye Borgerlige, Løjt Storegade 19, Aabenraa

 

Mehr lesen

Leserbrief

Antje Beckmann, Elke und Herbert Delfs
„Horups Hotelträume …“

Leserbrief

Meinung
Allan Søgaard-Andersen
„Bekymret for det ekstreme højre“

Leserbrief

Meinung
Uwe Lindholdt
„Natur und Klima können Hand in Hand gehen“

Leserbrief

Meinung
Jan Køpke Christensen
„Sundhedsvæsenet i krise“

Leserbrief

Meinung
Kristian Pihl Lorentzen
„Hærvejsmotorvejen som grøn energi- og transportkorridor“

Leserbrief

Meinung
Asger Christensen
„På tide med et EU-forbud mod afbrænding af tøj“