Leserbrief

„Dansk museumsvæsen vil lide ubodelig skade ved en lukning “

Dansk museumsvæsen vil lide ubodelig skade ved en lukning

Dansk museumsvæsen vil lide ubodelig skade ved en lukning

Per Ole Schovsbo
Hadersleben/Næstved
Zuletzt aktualisiert um:

Museumskonsulent und Autor Per Ole Schovsbo reiht sich ein in den Chor jener, die vor einer Schließung der Historischen Kutschensammlung in Hadersleben eindringlich warnen.

Vognsamlingens nuværende chef, arkivleder Bent Vedsted Rønne, mener, at man kan forære overskydende vogne til andre museer. Mine erfaringer med store hestevognssamlinger er, at det kan man ikke. Hestevogne fylder noget mere end frimærker som boghandler Johs. Chr. Nielsen sagde i sin tid – og da magasinplads med det rette klima koster – vil kun de færreste museer have vogne stående, som ikke umiddelbart har noget med deres ansvarsområder at gøre.

Det er værre med maskinerne, værktøjerne, tegningerne, bøgerne, arkivet og ikke mindst den indsamlede viden. Hertil kommer, at dansk museumsvæsen som helhed vil lide ubodelig skade ved at svigte de givere, der har troet på, at man ville bevare det, museet fik overladt. Det er hjerteblod - ellers kunne man jo lige så godt selv have kasseret det.
Hvad ville arkivet i Haderslev mon sige til, at man bare fordelte arkivalierne til andre lokalarkiver for at kunne lukke institutionen og spare på huslejen og varmen? Det mægtige arbejde med systematisering og digitalisering vil jo gå tabt - fordi helheden er ødelagt. Vognsamlingen er netop et musealt arkiv med uerstattelige samlinger og unik viden indsamlet i løbet af 65 år.

Per Ole Schovsbo,
Museumskonsulent, Dr. Phil.,
Enebærvænget, Næstved

Mehr lesen

Leserbrief

Mogens Rerup
„Høringen foregår på et ulovligt grundlag“

Leserbrief

Bent Iversen
„Ugler i mosen“

Leserbrief

Svend Brandt
„Mennesket før systemet“

Leserbrief

Allan Emiliussen
„Nytænkning“

Leserbrief

Gisela Margarete Seffel
„Wie geschaffen für den Berg“

Leserbrief

Brigitte Handler
„Eigene Trägerschaft mit eigenem Vorstand für den Knivsberg“