Leserbrief

„Byggeriet på Honnørkajen!“

Byggeriet på Honnørkajen!

Byggeriet på Honnørkajen!

Hans Vilhelm Bang
Hadersleben/Haderslev
Zuletzt aktualisiert um:
Hans Vilhelm Bang Foto: Ute Levisen

Hans Vilhelm Bang befürchtet, dass die Pläne für ein Hochhaus am Hafen andere Gebäude buchstäblich in den Schatten stellen.

Det er altid spændende, når nogen får nye ideer til udvikling af Haderslev by og kommune. Men det kan også blive for meget. Nyt er ikke bare godt og vigtigt, det kan også være skidt og ødelæggende.

Det sidste er desværre sagen, når man kigger på oplæg til det nye Havnebyggeri. Umiddelbart strider det både lokalplanmæssigt, æstetisk og funktionelt imod sin egen placering.
Domkirken bliver Lille-Per i byens profil, indsejlingen fra fjorden mister identitet idet de 11 etager lukker af for den ellers 3-4 etagers gennemsnitshøjde.
Ses byggeriet fra byen, synes det nærmest at virke som man er på vej til Bronx i New York.

Det kan være sjovt med både stilbrud, fremmede arkitektoniske strenge, men ikke her. Og jeg taler ikke om modstand mod "noget nyt" eller såkaldt udvikling. Jeg tænker imod, fordi der er tale om et monster af et kompakt byggeri, der ikke glæder nogen ved sin eksistens, parkeringer bliver komplicerede, trafikalt anes kaos forude, mængden af beboere (hvis de har råd) kommer til at bo i et skrummel, som vil dominerer hele havneområdet og vil være en unødvendig kolos i forhold til alt andet byggeri. Se bare størrelsesforholdet til det bevaringsværdige Gamle Havnekontor, nu Kunsthuset for enden af Jomfrustien og den lille græsbegroede forhave til den gamle Kgl. Vejerbod, udover at ”havnepromenaden” fra Ridehuset og til badestranden ved Fjorden mister enhver attraktionsværdi.

Det er ikke godt tænkt, udført eller attråværdigt. Ned i etager, mere luftigt byggeri og parkering under jorden vil være at foretrække. Der foreligger gode, serøse udsagn fra By og Land, Dansk Byggeri og andre fornuftige har uddybende lagt deres nødvendige indvendinger frem. Tak for det!
Så kan vi måske, på sigt, få en havnepromenade med kiosk osv., som kan tiltrække turister og byens befolkning til en god, interessant og uhindret cykel eller gåtur på Honnørkajen, langs med bådene og fjord!

Hans Vilhelm Bang
Mariegade 13
6100 Haderslev

Mehr lesen

Leserbrief

Meinung
Thomas Meyer
„Tapetenwechsel und fehlende Transparenz im BDN“

Leserbrief

Thomas Vedsted
„Øget tillid og ansvar til de ansatte!“

Leserbrief

Siemen Baader
„Baumgruppe kämpft für alte Kastanie an der Bücherei“

Leserbrief

Holger Eskildsen
„Den grønne oase er omdannet til den sorte firkant“

Leserbrief

Meinung
Torben Ravn
„Havvind til 14 millioner husstande !“

Leserbrief

Meinung
Horst Leithoff
„Basismitgliedschaft“