Leserbrief

„Bogen 'Kong Kristian'“

Bogen 'Kong Kristian'

Bogen 'Kong Kristian'

Hans Peter Toft
Gravenstein/Gråsten
Zuletzt aktualisiert um:

Das Buch "Kong Kristian" über den Vorsitzenden der Dänischen Volkspartei, Kristian Thulesen Dahl, findet bei Hans Peter Toft keinen großen Anklang. Besonders skeptisch sieht er die von den beiden Autoren Kaare Hanghøj Johansen und Kristian Brårud Larsen seiner Meinung nach nicht eingehaltene Neutralität in der Wiedergabe der geführten Interviews.

Bogen ”Kong Kristian”, som journalisterne Kaare Hanghøj Johansen og Kristian Brårud Larsen, har skrevet om Dansk Folkeparti`s formanden Kristian Thulesen Dahl. Har givet anledning til mange artikler, fortolkninger og sågar leder i dagblade. Og det gennemgående i artiklerne er, at ingen reelt stiller spørgsmål ved det sandfærdige i det, de to forfatterjournalister, har skrevet om i bogen Kong Kristian – mennesket, magten og faldet.

Beskrivelser i bogen, som umiddelbart giver det indtryk, at en af forfatterne selv har været tilstede, så det må være sandt refereret. Jeg indrømmer, man kan forledes til at tro det, når man i sin søgen efter beviset, for det modsatte, bliver bekræftet af noget, som man selv har oplevet, i en større forsamling, og som derfor kan efterprøves. Men når det kommer til episoder, hvor der kun har været ganske få deltagere måske kun to - tre, er det måske lidet sandsynligt, at det vil være korrekt refereret eller tjekket. For den der har givet oplysningen til forfatterne og som om muligvis har været til stede eller ej. Men læserne ved det ikke, for forfatterne oplyser ikke deres kilde, – alt bliver afleveret anonymt i bogen. Dette giver jo rig mulighed for at plante det, som den eller dem de har talt med, har et ønske om skal stå, ”som sandheden” - om Kristian Thulesen Dahl.

Forfatterne har i et efterskrift, forklaret om deres metode, for at få ord til deres bog. De skriver, de har talt med 100 centrale personer, som de har drukket kaffe med -for at kommer tæt på Kristian. - Måske har der været lidt andet til kaffen imedens båndoptageren kørte ? Og det kan være, ordene i samtalerne, ikke kun har været, ” som fluen på væggen”, som forfatterne selv skriver de ønskede det skulle være, men virket som en katalysator for nogle personer, som har fået luft for deres inde stemte, her med et tak for sidst Kristian! Uden at skulle stå til regnskab for sandfærdigheden af deres udsagn. For fakta er, den største opmærksomhed for bogen, foregår uden for Dansk Folkeparti. Specielt i medieverdenen og hos politiske modstandere. DF´ere kender til pres ude fra og falder ikke sådan omkuld, eller for en bog skrevet ud fra anonyme kilder, om deres formand.

Hans Peter Toft, Næstformand DF Sønderborg
Konkel 19, 6300 Gråsten

Mehr lesen

Leserbrief

Nils Sjøberg
„Rent drikkevand er ingen selvfølge“

Leserbrief

Jens Peter Lauge Giversen
„Demokrati?“

Leserbrief

Martin Christiansen
„Vergleiche unterschiedlicher Gewichtungen“

Leserbrief

Berith Nissen
„Grøn skattereform: Pas på konkurrenceevnen“

Leserbrief

Martin Christiansen
„Nachruf auf den Tod von Gerhard Rossen“

Leserbrief

Erika Knudsen
„Zum Tode von Saïd Kirollos“