Leserbrief

„Alvorlig mangel ved åbningstalen“

Alvorlig mangel ved åbningstalen

Alvorlig mangel ved åbningstalen

Kristian Pihl Lorentzen
Ans
Zuletzt aktualisiert um:

Venstres Fraktionssprecher für den Bereich Transport, Kristian Pihl Lorentzen, sieht einen Mangel in Mette Frederiksens Eröffnungsrede im Folketing darin, dass sie schlichtweg nichts zu Investitionen in die Verkehrsinfrastruktur gesagt hat. Vor allem, nachdem sich die Sozialdemokraten noch vor der Wahl mit Investitionsversprechen überboten hatten.

I tirsdags sad jeg spændt i folketingssalen sammen med mine kolleger for at lytte til statsminister Mette Frederiksens åbningstale. Det er ved denne festlige anledning, at en regering melder ud om dens mål og kommende indsatsområdet i det nye folketingsår. Som transportordfører lyttede jeg nøje efter, hvad statsministeren ville sige om investeringer i den trafikale infrastruktur. Men i lighed med mange andre, så blev jeg fælt skuffet. Hun sagde ikke et ord om den sag. Lad mig slå fast, at det var en alvorlig mangel ved åbningstalen, der ellers var næsten tre kvarter lang.

Før valget - i starten af 2019 – lancerede S et omfattende trafikoplæg, der lovede massive trafikale investeringer i alle dele af landet. Ja, stort set alle tænkelige vejprojekter var nævnt i oplægget. Og før valget havde S-kandidater landet over – med statsministeren i spidsen – travlt med at udstede lokale vejløfter. Efter valget fik S regeringsmagten, men der blev helt stille på trafikfronten. Og det famøse forståelsespapir indeholdt intet om vejinvesteringer. Til stor undren og skuffelse for borgere, virksomheder, fagforeninger og S-borgmestre landet over. Nu havde statsministeren så muligheden for i åbningstalen at rette op på denne fatale forglemmelse og regeringens trafiknøl. Det skete så ikke til trods for, at trængsel på vejnettet indebærer et tab på 26 milliarder kroner om året og 360.000 mandtimer om dagen. Jeg må derfor konstatere, at åbningstalen var mangelfuld.

Forhåbentlig kommer regeringen mere ud af starthullerne i 2021 – efter et alvorligt tab af to år. Det drejer sig om afgørende og højt forrentede vejinvesteringer til gavn for fremtidens grønne transport. Og det handler om grundlaget for fremtidens velfærd og arbejdspladser, samt et sammenhængende Danmark i bedre balance. Sæt i gang!

Kristian Pihl Lorentzen, MF og transportordfører for Venstre
Hermelinvej 4, Ans

Mehr lesen

Leserbrief

Jan Køpke Christensen
„Ja tak til barsel-selvbestemmelse for familier“

Leserbrief

Martin B. Christiansen
„Alvorlige sammenligninger“

Leserbrief

Martin B. Christiansen
„Über mindestens ein Jahrzehnt – versäumte Zukunftsvorsorge“

Leserbrief

Jan Køpke Christensen
„Flygtninge skal hjælpes i nærområder“

Leserbrief

Niels Ole Bennedsen
„Verlorene Vereinsmitglieder zurückgewinnen“

Leserbrief

Gunnar Pedersen, Aabenraa
„Ros og tak til et enig byråd! “