Leserbrief

„Panik bei Venstre und DF?“

Panik bei Venstre und DF?

Panik bei Venstre und DF?

Jan Prokopek Jensen
Guderup
Zuletzt aktualisiert um:
Foto: Unsplash

Stadtratsmitglied Jan Prokopek Jensen verteidigt seinen sozialdemokratischen Parteikameraden Bürgermeister Erik Lauritzen.

Panik i Venstre og DF?

De to partier har rettet kritik af vores fremragende og kompromissøgende borgmester i forbindelse med Ghettoplanen. Denne kritik forudser jeg fortsætter indtil valget i november. Venstre og DF står dårligt i meningsmålingerne, og vi ved at det smitter af også på kommunalvalget.

Vores borgmester har de seneste 7 år stået i spidsen for et bredt samarbejde, hvor han har formået at samle hele byrådet i den ene budget aftale efter den anden. I denne byrådsperiode alle tre budgetaftaler. Imponerende flot, og til glæde for alle borgere i kommunen.

Udskæld på borgmesteren i forbindelse med integrationsarbejdet og skolepolitikken, som er de to punkter Venstre foreløbig har valgt at fokusere på tidligt i denne valgkamp, er forfejlet. For vel har borgmesteren det øverste ansvar; men det daglige arbejde og den politiske dagsorden sættes af henholdsvis Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalget, som jeg er formand for, og Børne- og uddannelsesudvalget som venstremanden Claus Klaris er formand for. Vi har i de forgange 3 år talt os frem til mange gode tiltag - i begge udvalg.

Det er Claus og jeg, der har det daglige politiske ansvar for disse to områder. Så det er os der bør skældes ud af Venstre, og ikke borgmesteren. Jeg tager ansvaret for mit område, og jeg er sikker på at Claus gør det samme på hans område.

Jeg undrer mig over at Venstre skælder ud over indsatsen på skole og uddannelsesområdet, når de selv står i spidsen for området. På mit område er jeg klar til - i en positiv ånd - at drøfte de mange gode forslag Venstre måtte have til en forbedret indsats.

Så den konfrontatoriske linje Venstre nu ligger for dagen er sikker inspireret af deres nye spidskandidat - for sådan gør de vist på Christiansborg - men sådan gør vi ikke i Sønderborg Kommune - her lytter vi - her samarbejder vi. Det giver resultater til glæde for alle vore borgere. Og sådan vil vi socialdemokrater gerne fortsætte.

Jan Prokopek Jensen (A), Tingholm 8 C, Guderup

Mehr lesen

Leserbrief

Gerhard Bertelsen
„Mehr Ausbildungen nach Sonderburg“

Leserbrief

Dänische Kulturvereine und -organisationen
„Åbent brev til statsminister Mette Frederiksen fra Danmarks kulturliv“

Leserbrief

Nicky und Manfred Koch Vogt
„Mobning af ansatte accepteres i den tyske børnehave“