Leserbrief

„Verlorene Vereinsmitglieder zurückgewinnen“

Verlorene Vereinsmitglieder zurückgewinnen

Verlorene Vereinsmitglieder zurückgewinnen

Niels Ole Bennedsen
Sonderburg/Sønderborg
Zuletzt aktualisiert um:
Foto: Unsplash

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Holt die Kinder und Jugendlichen zurück in die Vereine, sagt Niels Ole Bennedsen in seinem Leserbrief. Nach Corona braucht es in dieser Hinsicht eine gemeinsame Kraftanstrengung.

Ifølge ”medlemstal.dk”, som er det sted, der indsamler foreningernes medlemstal for idræt, spejder m.m. har Sønderborg kommune mistet over 2000 medlemmer de sidste par år. Et fald på over 8 %, på grund af Covid 19?

Slemt ser det ud for børn og unge, som står for de 50% - dem skal vi have tilbage i foreningerne igen. Ikke kun for foreningernes skyld, ikke kun for deres egen skyld, men også for vi andres, altså samfundets skyld.

Vi kender alle til, en sund sjæl i et sundt legeme, men forenings Danmark er mere end det. Foreningerne har en vigtig demokratisk rolle, eller opdragelse - her bliver de unge formet. De lærer selv disciplin, opdragelse i et fællesskab med andre, hvor man afprøver sig selv i samspil med andre.

Alle er nok enige om, at det at være en del af en arbejdsplads og fællesskabet på arbejdspladsen er vigtigt, hvis man skal være en del af det fælles Danmark - det samme gælder for børn og unge i forhold til foreningerne.

Derfor skal foreningslivet, og det arbejde der her foregår, fortsat være en bærende del af vores dannelse, altså samfund.

Vi skal have de mange, der er faldet ud af foreningerne, tilbage, et stort arbejde for foreningerne, men også et vigtigt arbejde for det kommende nye byråd i Sønderborg kommune.

Niels Ole Bennedsen, Byrådsmedlem Socialdemokratiet, Bækgade 2, 6430 Nordborg

Mehr lesen

Leserbeitrag

Walter Christensen
„Im perfekten Ruderwetter Alsen umrundet“

Leserbrief

Nils Sjøberg
Nils Sjøberg
„Brücke Alsen-Fünen: Erfahrungen von Fehmarnbelt nutzen“

Kulturkommentar

Marlies Wiedenhaupt
Marlies Wiedenhaupt Hauptredaktion
„Schön verschreiben 8.0“

Die Woche am Alsensund

Sara Eskildsen
Sara Eskildsen Lokalredaktion Sonderburg
„Möwensuppe und die Frage nach dem Glück“

Leserbrief

Hanns Peter Blume
„Reaktion auf Leserbrief von Jan Køpke Christensen“