Leserbrief

„Vi skal ha‘ doppeltsporet nu“

Vi skal ha‘ doppeltsporet nu

Vi skal ha‘ doppeltsporet nu

Nils Sjøberg
Kolding
Zuletzt aktualisiert um:

Nils Sjøberg freut sich darüber, dass die Regierung das Doppelgleis zwischen Tingleff und Pattburg in den Infrastrukturplan aufgenommen hat.

Jeg var jublende lykkelig, da regeringen fremlagde deres infrastrukturplan i torsdags og dobbeltsporet mellem Tinglev og Padborg indgik som en del af projektet. Det er noget, som vi er mange der har kæmpet for. Jeg har rejst det flere gange i Folketinget i perioden 2019-2020, da jeg var barselsvikar. Siden har der været stille om sporet, men nu kom det endelig.

Det så godt ud. Problemet er bare, at dobbeltsporet mellem Tinglev og Padborg kun er ét blandt mere end 100 forslag til motorveje, letbaner mv.

Alle dele af Danmark vil kæmpe for de projekter, som de finder vigtigst. For der bliver ikke råd til alt, hvad regeringen har på tegnebrættet. Med projekter til 160 milliarder kan infrasytrukturplanen først og fremmest betegnes som et valgoplæg. Der skal prioriteres. Derfor vil jeg opfordre alle i Syd- og Sønderjylland på tværs af alle partier og interesser til at kæmpe for dobbeltsporet indtil det er en realitet.

Der er gået 83 år siden det ene spor blev fjernet for at forhindre Værnemagtens fremfærd. Derfor har både erhvervsliv og pendlere i årevis betragtet dobbeltsporet mellem Tinglev og Padborg, som det vigtigste infrastrukturprojekt i vores landsdel. Miljømæssigt vil det også begrænse CO2 udledningen, når en større del af gods- og persontrafik kan omlægges fra lastbiler og personbiler til skinner. Hele Danmark og Europa vil på den måde få glæde af dobbeltsporet, som er det eneste stykke med kun et enkelt spor på de cirka 3.500 kilometer fra Stockholm til Syditalien. Lad os få dobbeltsporet nu.

Mehr lesen

Leserbrief

Jan Køpke Christensen
„Åbenhed varer længst kære socialdemokrater“

Leserbrief

Hanne Birgitte Dalgaard
„Jeg tror på gulerod fremfor pisk“

Leserbrief

Nils Sjøberg
„Tyskundervisning skal styrkes“

Leserbrief

Jørgen Popp Petersen, SP-Stadtratsvertreter
„Med 120 km/h mellem Niebüll og Esbjerg“

Leitartikel

Cornelius von Tiedemann
Cornelius von Tiedemann Stellv. Chefredakteur
„Wilde Pläne der Regierung bringen den Stein ins Rollen“