Leserbrief

„Socialdemokratiet fastholder truede gymnasier“

Socialdemokratiet fastholder truede gymnasier

Socialdemokratiet fastholder truede gymnasier

Anders Kronborg und Jesper Petersen
Kopenhagen
Zuletzt aktualisiert um:

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Anders Kronborg (Soz.) und Jesper Petersen (Soz.) antworten auf einen Beitrag von Jan Køpke Christensen (NB), indem er die Vereinbarung für eine stramme Steuerung der Platzvergabe an den Gymnasien des Landes als furchterregend empfunden hat.

Hvis vores samfund skal hænge sammen, er det vigtigt, at vi mødes på kryds og tværs af sociale og etniske skel. I dag ser vi desværre en trist udvikling, hvor flere gymnasier i de større byer oplever det stik modsatte med en social og etnisk opdeling.

Samtidig er en lang række mindre gymnasie- og HF-tilbud truet på eksistensen. Også flere i vores landsdel. Det går ikke.

Derfor glæder det os, at det er lykkedes regeringen at indgå en bred aftale, der fordeler eleverne på en ny og bedre måde end i dag, og som giver grundlag for at fastholde de truede gymnasier.

DF, SF, Radikale, Enhedslisten, Alternativet og Kristendemokraterne er med i aftalen. Andre står udenfor. Det kom derfor heller ikke som en overraskelse, da vi her i avisen, den 14. juni, kunne læse Nye Borgerliges Jan Køpke Christensen lange ud efter aftalen. Og som mener, partierne bag aftalen ”tvinger” unge til at blive placeret på bestemte gymnasier.

Men det er jo noget vrøvl. Og det er en skam, at Nye Borgerlige heller ikke i denne sag er klar til at tage politisk ansvar for at løse reelle problemer, men hellere vil stå udenfor og skræppe op i aviser og på Facebook.

For en del vil problemet uden politisk handling kunne blive, at deres lokale gymnasium ikke findes mere. Er det en forbedring af den unges muligheder? Nej, selvfølgelig ikke. Også i dag angiver man prioriteter, men har ikke en garanti for at komme på et bestemt gymnasium, hvis man søger flere meget søgte gymnasier i de større byer. Sådan vil det også være frem over, nu sørger et politisk flertal bare for, at vi mindsker den sociale og etniske skævhed, og at der er elevgrundlag for truede gymnasier i yderområder.

I vores landsdel står taxametertilskuddet for eksempel til at falde med mere end 15 procent i 2030 sammenlignet med 2018 på en række gymnasier, hvis ikke der gribes ind. Det gælder for eksempel Tønder Gymnasium, Varde Gymnasium, Vejen Gymnasium og HF og Grindsted Gymnasium og HF. Vi er derfor rigtig glade for, at aftalen også sørger for at styrke elevgrundlaget på gymnasier i de her områder. Senere vil følge en aftale om ændringer af økonomien under gymnasierne, som vil gymnasierne bredt i vores landsdel.

Mehr lesen

Leserbrief

Svend Stidsen
„Overvejelser efter kommunalbestyrelsens konstituering“

Leserbrief

Martin Christiansen
„Auch für Andere so Einiges im Argen“

Leserbrief

Martin Christiansen
„Wahl Ausgänge von der Scholle aus -- betrachtet“

Leserbrief

Martin Christiansen
„Die Afghanistan Bürde der Bundesrepublik“

Kulturkommentar

Harro Hallmann
„Die Sprachencharta: Ein wichtiges Instrument“

Wort zum Sonntag

Pastor Martin Witte
Martin Witte
„Das Wort zum Sonntag, 28. November 2021“